Швидкий пиріг на кефірі з варенням - рецепт бюджетного десерту для всієї родини

Швидкий пиріг на кефірі з варенням приготувати дуже просто. Але при цьому він вирішує відразу кілька завдань. У тісто можна використовувати залишки недопитого кефіру і недоїденого варення. Випічка виходить ніжною і пухкою, відмінна заміна магазинному бісквіту і печиву, передають Патріоти України.

Швидкий пиріг на кефірі з варенням: покроковий рецепт

Інгредієнти:

  • 1 стакан кефіру
    1 склянка будь-якого варення
    1,5 склянки борошна
    1 склянка цукру
    2 яйця
    1 чайна ложка харчової соди
    1 пакетик ванілі або цедра цитрусових

Секрети приготування:

1. Варення вилити в глибоку ємність, додати соду і перемішати. Повинна з'явитися піна, якщо реакція не пішла, то додайте щіпку лимонної кислоти або 0,5 ч. л. оцту.

2. Яйця злегка збити з цукром, змішати з кефіром. Всипати борошно, ванілін або цедру і збити міксером до однорідності.

3. Влити варення і ще раз добре перемішати.

4. Форму для випічки змастити рослинним маслом, посипати борошном або сухарями. Вилити тісто і рівномірно розподілити лопаткою.

5. Поставити форму з тістом в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 25 – 30 хвилин. Готовність швидкого пирога на кефірі перевіряйте дерев'яною шпажкою.

6. Готовому пирогу слід дати охолонути у формі. Потім вийняти на велике блюдо. При бажанні можна посипати цукровою пудрою або полити шоколадною глазур'ю. Приємного чаювання!

От у чому секрет! Як зберігати банани, щоб вони не темніли

четвер, 28 березень 2024, 11:12

Ділимося корисними лайфхаками, які допоможуть довше зберегти банани свіжими та смачними. Багатьом знайома проблема бананів, коли вони швидко чорніють і стають м’якими (навіть якщо ви купили їх зеленими). Щоб улюблений фрукт був придатний до вживання я...

Буде дуже смачно! Як за пару годин засолити смачну скумбрію

четвер, 28 березень 2024, 10:10

Скумбрія може бути приготовлена різними способами, проте засолювання залишається одним із улюблених методів багатьох, передають Патріоти України. Риба виходить смачною та ніжною через специфічне м’ясо скумбрії. Не всі готові цілодобово чекати результат...