Шикарний смак! Рецепт домашньої ковбаси з свинини - дуже смачна й ароматна

Смачна й ароматна ковбаса з свинини. Для рецепта домашньої ковбаси знадобиться натуральна оболонка або по-простому кишка, передають Патріоти України.

Продають її в супермаркетах вже очищену та засолену у великій кількості солі, також можна запитати на ринку у м'ясному відділі, її можна заморожувати та при необхідності робити домашні ковбаси.

Інгредієнти

  • Свинина — 1,2 кг (нежирна лопатка) + 200-300 грамів сала (можна взяти 1,5 кг ошийка і не використовувати сало)
  • Часник — 2 невеликі головки
  • Сіль — 2 ч. л. без гірки
  • Чорний перець — 0,5 ч. л.
  • Вода крижана — 100 мл
  • Свиняча кишка — 2-2,5 м

Для варіння

  • Лавровий лист — 2 шт.
  • Сіль за смаком

Приготування

1. Свинину і сало нарізати кубиками 1 см на 1 см. Додати подрібнений часник, сіль, чорний перець, крижану воду, перемішувати масу 10 хвилин. Ви побачите, що вона стає більш липкою та однорідною.

2. Натуральну оболонку (кишку) дуже ретельно промити всередині й зовні. Натягнути кишку на насадку. Край кишки зафіксувати, зав'язавши вузол або ж за допомогою бавовняної нитки.

3. Начиняємо домашню ковбасу не занадто щільно, інакше під час термічної обробки вона може лопнути. Тут вже за вашим бажанням можна зробити або одну довгу ковбасу, а потім згорнути її в кільце, або кілька маленьких, краї надійно зафіксувати вузлом або за допомогою нитки.

4. Ковбасу проколюємо зубочисткою або голкою кожні 2-3 см. Це також необхідно, щоб домашня ковбаса не лопнула. Поставити в холодильник на 5 годин.

5. У киплячу воду додаємо сіль, лавровий лист. Кладемо туди домашню ковбасу, температура відразу ж знизиться, варимо 20-25 хвилин при температурі близько 80-85 градусів (вода не повинна знову закипати). Таким чином, домашня ковбаса буде дуже соковитою.

6. Готову ковбасу обсмажуємо на рослинній олії для апетитного вигляду і рум'яної скоринки.

Приємного апетиту!

Джерело: Ukr.Media

Соняшники чи польові квіти? Оберіть букет - і дізнайтеся всю правду про себе

субота, 23 серпень 2025, 9:15

Уявіть, що до вашого порогу постукав незнайомець з трьома букетами. Ви можете обрати лише один. Що виберете - соняшники чи польові квіти, передають Патріоти України. Ваш вибір здатен розповісти більше, ніж здається: про вашу енергію, ставлення до життя...

Рушники стали жорсткими? Ось як виправити ситуацію

субота, 23 серпень 2025, 8:15

Ваші рушники після прання стали жорсткими і неприємними на дотик? Ви не одні - це поширена проблема, яку часто створюють звички прання та сушки, передають Патріоти України. Більшість людей додають кондиціонер, думаючи, що він зробить рушники м’якими. Н...