Шикарний смак! Рецепт домашньої ковбаси з свинини - дуже смачна й ароматна

Смачна й ароматна ковбаса з свинини. Для рецепта домашньої ковбаси знадобиться натуральна оболонка або по-простому кишка, передають Патріоти України.

Продають її в супермаркетах вже очищену та засолену у великій кількості солі, також можна запитати на ринку у м'ясному відділі, її можна заморожувати та при необхідності робити домашні ковбаси.

Інгредієнти

  • Свинина — 1,2 кг (нежирна лопатка) + 200-300 грамів сала (можна взяти 1,5 кг ошийка і не використовувати сало)
  • Часник — 2 невеликі головки
  • Сіль — 2 ч. л. без гірки
  • Чорний перець — 0,5 ч. л.
  • Вода крижана — 100 мл
  • Свиняча кишка — 2-2,5 м

Для варіння

  • Лавровий лист — 2 шт.
  • Сіль за смаком

Приготування

1. Свинину і сало нарізати кубиками 1 см на 1 см. Додати подрібнений часник, сіль, чорний перець, крижану воду, перемішувати масу 10 хвилин. Ви побачите, що вона стає більш липкою та однорідною.

2. Натуральну оболонку (кишку) дуже ретельно промити всередині й зовні. Натягнути кишку на насадку. Край кишки зафіксувати, зав'язавши вузол або ж за допомогою бавовняної нитки.

3. Начиняємо домашню ковбасу не занадто щільно, інакше під час термічної обробки вона може лопнути. Тут вже за вашим бажанням можна зробити або одну довгу ковбасу, а потім згорнути її в кільце, або кілька маленьких, краї надійно зафіксувати вузлом або за допомогою нитки.

4. Ковбасу проколюємо зубочисткою або голкою кожні 2-3 см. Це також необхідно, щоб домашня ковбаса не лопнула. Поставити в холодильник на 5 годин.

5. У киплячу воду додаємо сіль, лавровий лист. Кладемо туди домашню ковбасу, температура відразу ж знизиться, варимо 20-25 хвилин при температурі близько 80-85 градусів (вода не повинна знову закипати). Таким чином, домашня ковбаса буде дуже соковитою.

6. Готову ковбасу обсмажуємо на рослинній олії для апетитного вигляду і рум'яної скоринки.

Приємного апетиту!

Джерело: Ukr.Media

Психологічний тест! Оберіть карту - і дізнайтеся, які зміни очікують вас в особистому житті

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:07

Часто романтичні відносини не відрізняються стабільністю. Тому непогано було б знати, які зміни чекають на вас у майбутньому, передають Патріоти України. Щоб не бігати до ворожок і не користуватися сумнівними ритуалами, пропонуємо пройти тест, який ро...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...