Шикарний смак! Рецепт домашньої ковбаси з свинини - дуже смачна й ароматна

Смачна й ароматна ковбаса з свинини. Для рецепта домашньої ковбаси знадобиться натуральна оболонка або по-простому кишка, передають Патріоти України.

Продають її в супермаркетах вже очищену та засолену у великій кількості солі, також можна запитати на ринку у м'ясному відділі, її можна заморожувати та при необхідності робити домашні ковбаси.

Інгредієнти

  • Свинина — 1,2 кг (нежирна лопатка) + 200-300 грамів сала (можна взяти 1,5 кг ошийка і не використовувати сало)
  • Часник — 2 невеликі головки
  • Сіль — 2 ч. л. без гірки
  • Чорний перець — 0,5 ч. л.
  • Вода крижана — 100 мл
  • Свиняча кишка — 2-2,5 м

Для варіння

  • Лавровий лист — 2 шт.
  • Сіль за смаком

Приготування

1. Свинину і сало нарізати кубиками 1 см на 1 см. Додати подрібнений часник, сіль, чорний перець, крижану воду, перемішувати масу 10 хвилин. Ви побачите, що вона стає більш липкою та однорідною.

2. Натуральну оболонку (кишку) дуже ретельно промити всередині й зовні. Натягнути кишку на насадку. Край кишки зафіксувати, зав'язавши вузол або ж за допомогою бавовняної нитки.

3. Начиняємо домашню ковбасу не занадто щільно, інакше під час термічної обробки вона може лопнути. Тут вже за вашим бажанням можна зробити або одну довгу ковбасу, а потім згорнути її в кільце, або кілька маленьких, краї надійно зафіксувати вузлом або за допомогою нитки.

4. Ковбасу проколюємо зубочисткою або голкою кожні 2-3 см. Це також необхідно, щоб домашня ковбаса не лопнула. Поставити в холодильник на 5 годин.

5. У киплячу воду додаємо сіль, лавровий лист. Кладемо туди домашню ковбасу, температура відразу ж знизиться, варимо 20-25 хвилин при температурі близько 80-85 градусів (вода не повинна знову закипати). Таким чином, домашня ковбаса буде дуже соковитою.

6. Готову ковбасу обсмажуємо на рослинній олії для апетитного вигляду і рум'яної скоринки.

Приємного апетиту!

Джерело: Ukr.Media

Яка найдорожча їжа у світі і чому вона коштує більше за дорогоцінні метали

неділя, 4 травень 2025, 11:39

Є продукти, ціна яких суттєво перевищує показники цінних металів. Ікру "Алмаз" вважають найдорожчою їжею у світі, але не тільки це робить її унікальною, передають Патріоти України. . До теми Її використовують дуже обачно: яка спеція найдорожча у світі...

Народні прикмети на 4 травня. Чим українці традиційно опікувались на Пелагеїн день

неділя, 4 травень 2025, 7:05

Християни східного обряду 4 травня за еовоюліпнським календарем відзначають день пам’яті святої мучениці Пелагеї. Також відома як Пелагія Таврійська, була християнською святою, яка жила в III столітті в місті Тарсі, що на території сучасної Туреччини. ...