Шикарний суп від якого на другий день залишається порожня каструля - діти обожнюють ці кульки!

"У нього відмінний смак, а готувати цю страву зовсім нескладно. Рецепт можна відшукати в інтернеті, кілька місяців тому я побачила його на одному сайті. Результат мені настільки припав до душі, що зараз я його готую постійно", - йдеться у популярному блозі, зазначають Патріоти України.

"Схвалили його і мої родичі, більш того, знайомі, коли збираються в гості, пропонують приготувати їм саме це. Наваристий суп має м'який смак і чудово пахне, апетитно до божевілля. Навряд чи з чимось можна порівняти поєднання масла і сиру, які додають у смак вершкову нотку і зелені. Також рекомендується покласти в готову страву грінки, ефект від їх комбінації зі смаком сиру виявиться незрівнянним".

Інгредієнти:

Вершкове масло - сто грам;

Сир твердий - сто грам;

Картопля - три-чотири штуки;

Солодкий перець (бажано червоний) - одна штука;

Цибуля ріпчаста - одна головка;

Морква - одна штука (потрібно взяти велику);

Яйце свіже - одна штука;

Зелень - маленький пучок (допускається класти будь-які трави за смаком);

Борошно пшеничне;

Олія соняшникова рафінована - для прожарювання.

Як готувати:

1. Перед тим, як готувати суп, потрібно зібрати всі інгредієнти з переліку, наведеного вище. Твердий сир потрібно подрібнити, використовуючи дрібну тертку.

2. Масло в необхідному обсязі, що становить половину звичайної пачки, потрібно завчасно вийняти з холоду і тримати при кімнатній температурі, щоб воно розм'якшилися.

3. Моркву чистять і подрібнюють з використанням великої терки.

4. Ріпчасту цибулю чистять і подрібнюють якомога сильніше. Якщо деякі домочадці не переносять цибулю, то її можна взяти і поменше.

5. Картоплю миють, зчищають шкірку і нарізають на кубики стандартним чином як для будь-якого супу.

6. Солодкий перець розрізають, виймають перегородки і насіння і далі розрізають, щоб отримати великі кубики. Червоний плід краще, оскільки він найкраще виглядає в готовій страві.

7. Наступний етап - виготовлення безпосередньо сирних кульок. В ємність потрібно покласти натертий сир і вершкове масло, яке розм'якшилося, в цю ж суміш додають одне збите куряче яйце.

8. Слідом засипають пшеничне борошно в обсязі, яке буде потрібно, щоб тісто для кульок вийшло крутим.

9. Далі беруть зелень (наприклад, я вважаю за краще кріп, але можна і іншу), її миють, струшують і нарізають.

10. Зелень насипають в ємність з сиром. При цьому допускається класти туди і суху.

11. Круте тісто замішують і формують з нього кулю. Далі з кулі відокремлюють невеликі шматочки, з яких готують кульки розміром один сантиметр і поміщають їх в миску.

12. Рекомендація. Якщо Тісто не дуже добре ліпиться, має сенс потримати його в холодильнику протягом двох годин, попередньо обернувши в харчову плівку.

13. Трилітрову каструлю наповнюють водою і доводять до кипіння.

14. Коли вода закипіла, в неї кладуть картоплю, додають солі і відварюють картоплю.

15. Потрібно розігріти сковорідку, капнути трохи олії і помірно просмажити на ній моркву і цибулю.

16. Далі на ту ж сковорідку додають червоний перець і продовжують просмажувати суміш вже в такому складі, поки овочі не размягчатся.

17. Цю піджарку висипають в каструлю, де варилася картопля. Овочі продовжують тримати на вогні, поки картопля наполовину не зварится.

18. Необхідно пробувати чи готовий суп і додавати цукру і солі за смаком.

19. Далі закладають сирні кульки одина за іншою і чекають, щоб вони піднялися на поверхню.

20. Слідом зверху кладуть кришку і в закритому вигляді готують суп протягом ще п'яти хвилин.

21. Потім вимикають вогонь і дають супу під кришкою можливість постояти десять хвилин, слідом його розливають і можна приступати до їжі.

22. Особисто я рекомендую додавати в це блюдо часникові грінки, які можна приготувати за домашнім рецептом.

Водіям на замітку! Що робити, коли забули ключі всередині автомобіля

понеділок, 19 травень 2025, 17:37

Чимало водіїв стикалися з ситуацією, коли ключі від авто залишилися замкненими всередині. Фахівці закликали не розбивати вікно, натомість є декілька кращих способів. Про це пише АВТОПІЛОТ, передають Патріоти України. 1. Перевірте всі двері. Насамперед,...

Це може здивувати! Чому старі рушники краще вбирають вологу, ніж нові

понеділок, 19 травень 2025, 16:44

Старі рушники справді поглинають вологу краще, ніж нові – і це не відчуття, а науковий факт. Вони позбавляються заводських покриттів, їхні волокна розпушуються, і з часом тканина "працює" так, як і має, передають Патріоти України. Проте важливо не допу...