"В кожній родині був власний наполеон — в мене досить вологий, але зі щільними коржами. Рецепт мені перейшов від мами, я звичайно його трохи переробив з часом, а от мамі дістався від її тітки, так що можна вважати, що це вже сімейна реліквія", - написав суддя шоу "МастерШеф" у своєму блозі, передають Патріоти України, та порадив своїм фанам спробувати приготувати популярний торт. Пропонуємо і ми вам скуштувати цей смаколик.
Усе замішую разом. Тісто має бути м’яке, але не липнути до рук. Розкочую на борошні круглим млинцем, вирізаю круг, протикаю виделкою і випікаю при температурі 180 градусів до карамельної рум’яності разом із рештками тіста.
Довести до кипіння і ввести суміш з:
Можна додати ванільний цукор — 10 г
Заварюю крем у великому сотейнику на плиті, дуже інтенсивно перемішуючи віночком, щоб не пригоріло, і охолоджую.
Тільки після охолдження додаю 300 г вершкового масла кімнатної температури і збиваю до повного розчинення масла — повинен вийти ароматний, шовковистий, однорідний крем.
Далі промазую коржі, розділивши крем на шість частин, залишаю на ніч в холодильнику під плівкою, а вранці відправляю під прес — плівка/дошка/каструля с водою — на годину-другу.
Печені рештки тіста подрібнюю в блендері і потім посипаю ними вже готовий наполеон.
Діаметр коржа — 26−28 см, вага готового торта приблизно 1,4−1,5 кг. Коньяк тут як розпушувач — можете додавати інший алкоголь.
Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...
Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...