
"В кожній родині був власний наполеон — в мене досить вологий, але зі щільними коржами. Рецепт мені перейшов від мами, я звичайно його трохи переробив з часом, а от мамі дістався від її тітки, так що можна вважати, що це вже сімейна реліквія", - написав суддя шоу "МастерШеф" у своєму блозі, передають Патріоти України, та порадив своїм фанам спробувати приготувати популярний торт. Пропонуємо і ми вам скуштувати цей смаколик.
Усе замішую разом. Тісто має бути м’яке, але не липнути до рук. Розкочую на борошні круглим млинцем, вирізаю круг, протикаю виделкою і випікаю при температурі 180 градусів до карамельної рум’яності разом із рештками тіста.
Довести до кипіння і ввести суміш з:
Можна додати ванільний цукор — 10 г
Заварюю крем у великому сотейнику на плиті, дуже інтенсивно перемішуючи віночком, щоб не пригоріло, і охолоджую.
Тільки після охолдження додаю 300 г вершкового масла кімнатної температури і збиваю до повного розчинення масла — повинен вийти ароматний, шовковистий, однорідний крем.
Далі промазую коржі, розділивши крем на шість частин, залишаю на ніч в холодильнику під плівкою, а вранці відправляю під прес — плівка/дошка/каструля с водою — на годину-другу.
Печені рештки тіста подрібнюю в блендері і потім посипаю ними вже готовий наполеон.
Діаметр коржа — 26−28 см, вага готового торта приблизно 1,4−1,5 кг. Коньяк тут як розпушувач — можете додавати інший алкоголь.
Православне свято 14 листопада за новим календарем (27 листопада за старим) - день пам'яті святого Пилипа, одного з дванадцяти апостолів і улюблених учнів Ісуса, нагадують Патріоти України. Також сьогодні - заговини на Різдвяний піст. За юліанським кал...
Норвезькі вчені провели дослідження протягом 20 років і встановили, що споживання нефільтрованої кави підвищує ризик смерті від серцево-судинних хвороб порівняно з фільтрованою, передають Патріоти України. Головний секрет виявився неймовірно простим — ...