Сімейний рецепт королеви Єлизавети II: Кухар монарха розповів, як правильно готувати шоколадний торт

Колишній кухар Букінгемського палацу Дарен Макгреді розкрив рецепт шоколадного торта, який передавався в родині королеви Єлизавети II від покоління до покоління. Такий торт королівські кондитери готували ще для бабусі Єлизавети — королеви Марії Текської, зазначають Патріоти України.

Сама Єлизавета їсть такий торт, який є її найулюбленішим, на свої дні народження, які, за королівською традицією, святкує двічі на рік.

Для торта знадобиться:
12 жовтків
4 цілих яйця
8 унцій (близько 230 грамів) цукру
4 унції (близько 115 грамів) борошна
2 унції (близько 57 грамів) порошку какао
4 унції (близько 115) вершкового масла

Для крему: один фунт (близько 450 грамів) 60%-ного шоколаду і приблизно 475 мілілітрів жирних вершків

Для глазурі: один фунт (близько 450 грамів) 60%-ного шоколаду і приблизно 475 мілілітрів жирних вершків

Приготування:
Збити жовтки, яйця та цукор. Помістити миску з яєчною сумішшю над посудом з гарячою водою і збивати до нагрівання. Прибрати й збити міксером до тих пір, поки суміш не загусне.

Розтопити масло. Просіяти разом борошно з какао-порошком. Налити в яєчну суміш масло, а потім суміш борошна і какао. Добре перемішати — щоб не було грудок.

Вилити тісто у вистелену пергаментним папером, змащену жиром і посипану борошном форму діаметром 23 сантиметри. Пекти близько 30 хвилин при 180 градусах Цельсія.

Вийняти форму, залишити остигати на 5−10 хвилин, потім перевернути торт на решітку і дати охолонути повністю.
Поки торт остигає, розтопити шоколад. Довести до кипіння вершки та влити їх в шоколад, перемішуючи до гладкості. Охолодити в холодильнику.

Розрізати торт на три шари та змастити кремом.

Покласти торт на решітку і повторити процес приготування крему для глазурі. Покрити глазур'ю верх і боки торта, разрівняти ложкою. Залишити торт в холодильнику просочитися. Залишки шоколадного крему-ганаша використовувати для прикраси торта.


А ви це знали? Чому не можна дарувати годинники - стародавня прикмета, у яку досі вірять

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 23:10

Багато людей переконані, що годинник - один із найнебезпечніших подарунків. Хоча на перший погляд це практична і стильна річ, у народі існує безліч прикмет, які пов’язують цей подарунок із розлукою, сварками й навіть нещастями, передають Патріоти Украї...

Повернення коштів і чарджбеки: як захистити бізнес від шахрайства та зберегти репутацію

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 19:05

Повернення коштів — нормальна частина сервісу, а чарджбек (спір по транзакції через банк клієнта) — ризик для доходу й репутації. Якщо поверненнями ви керуєте самі, то чарджбек б’є по комісіях, підвищує «ризиковий» рейтинг мерчанта і може призвести до ...