Сірий колір обличчя та вугрі гарантовано: ТОП-4 групи продуктів, що вбивають красу

Дієтологи зазначили, що зовнішність залежить від низки чинників, зокрема й від харчування. Неправильні харчові звички й шкідлива їжа можуть погано позначитися на стані шкіри, волосся і нігтів, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Якщо людина погано виглядає, у неї нездоровий колір обличчя, поганий стан волосся, нігтів, зубів, постійні висипання на обличчі, сухість шкіри — це зовсім не природний процес старіння, а результат неправильного харчування, вважають фахівці.

За їх словами, що довше людина харчується неправильно, то більше в її організмі буде продуктів глікації — злиплих білків, що порушують вироблення колагену. А саме він підтримує шкіру в тонусі, живить її гіалуроновою кислотою.

Експерти розповіли, що є чотири групи продуктів, які можуть погано позначитися на зовнішності. Це смажені продукти (картопля фрі, гамбургери, чипси), цукор (цукерки, торти, солодка випічка), консерванти й барвники (чипси, солодка газована вода, соки), насичені жири (червоне м'ясо, вершкове масло, сир).

Завдяки смаженому відбувається злипання всіх речовин усередині організму: білків, вуглеводів і жирів, що надалі призводить до провалів у шарах шкіри й зморшок. Те ж саме і з судинами: під впливом жирів вони не зможуть виконувати свою функцію і переганяти кров, пояснили дієтологи.

Вони попередили, що солодкий вуглевод може спровокувати "зацукровування" організму. У цьому разі злипаються білки і підвищується рівень цукру в крові, що призводить до утворення холестеринових бляшок. Крім того, цукор і жир люблять недружні кишкові бактерії.

Дієтологи зазначили, що консерванти та барвники взагалі є чужорідними компонентами, у них немає поживної функції. Організм не знає, що з ними робити й навіщо вони йому потрібні, у підсумку витрачається енергія незрозуміло на що.

Насичені жири, звісно, корисні продукти, але вони потрібні тільки в невеликій кількості. У великій же кількості вони призводять до порушення ліпідного обміну. Людина на тлі цього починає поправлятися, збиваються всі обмінні процеси організму, додали фахівці.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...