Сірий колір обличчя та вугрі гарантовано: ТОП-4 групи продуктів, що вбивають красу

Дієтологи зазначили, що зовнішність залежить від низки чинників, зокрема й від харчування. Неправильні харчові звички й шкідлива їжа можуть погано позначитися на стані шкіри, волосся і нігтів, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Якщо людина погано виглядає, у неї нездоровий колір обличчя, поганий стан волосся, нігтів, зубів, постійні висипання на обличчі, сухість шкіри — це зовсім не природний процес старіння, а результат неправильного харчування, вважають фахівці.

За їх словами, що довше людина харчується неправильно, то більше в її організмі буде продуктів глікації — злиплих білків, що порушують вироблення колагену. А саме він підтримує шкіру в тонусі, живить її гіалуроновою кислотою.

Експерти розповіли, що є чотири групи продуктів, які можуть погано позначитися на зовнішності. Це смажені продукти (картопля фрі, гамбургери, чипси), цукор (цукерки, торти, солодка випічка), консерванти й барвники (чипси, солодка газована вода, соки), насичені жири (червоне м'ясо, вершкове масло, сир).

Завдяки смаженому відбувається злипання всіх речовин усередині організму: білків, вуглеводів і жирів, що надалі призводить до провалів у шарах шкіри й зморшок. Те ж саме і з судинами: під впливом жирів вони не зможуть виконувати свою функцію і переганяти кров, пояснили дієтологи.

Вони попередили, що солодкий вуглевод може спровокувати "зацукровування" організму. У цьому разі злипаються білки і підвищується рівень цукру в крові, що призводить до утворення холестеринових бляшок. Крім того, цукор і жир люблять недружні кишкові бактерії.

Дієтологи зазначили, що консерванти та барвники взагалі є чужорідними компонентами, у них немає поживної функції. Організм не знає, що з ними робити й навіщо вони йому потрібні, у підсумку витрачається енергія незрозуміло на що.

Насичені жири, звісно, корисні продукти, але вони потрібні тільки в невеликій кількості. У великій же кількості вони призводять до порушення ліпідного обміну. Людина на тлі цього починає поправлятися, збиваються всі обмінні процеси організму, додали фахівці.

Господиням на замітку! Що зробити, щоб духовка пропікала страви рівномірно

вівторок, 29 квітень 2025, 19:10

Зазвичай буває, що нижня частина випічки підгоряє, а верх не прогрівається належним чином, залишаючись блідим і негарним, що знижує апетитний вигляд страви, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Фахівці поділилися двома простими, але ефективн...

Дачникам на замітку! Як за допомогою соди отримати гарний урожай огірків

вівторок, 29 квітень 2025, 18:30

Харчова сода, знайома кожному на кухні, виявляється не лише незамінним помічником у випічці та побуті. Цей простий і доступний засіб може стати справжнім порятунком для ваших огірків на грядці, допомагаючи отримати рясний і здоровий урожай, передають П...