Дієтологи зазначили, що зовнішність залежить від низки чинників, зокрема й від харчування. Неправильні харчові звички й шкідлива їжа можуть погано позначитися на стані шкіри, волосся і нігтів, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.
Якщо людина погано виглядає, у неї нездоровий колір обличчя, поганий стан волосся, нігтів, зубів, постійні висипання на обличчі, сухість шкіри — це зовсім не природний процес старіння, а результат неправильного харчування, вважають фахівці.
За їх словами, що довше людина харчується неправильно, то більше в її організмі буде продуктів глікації — злиплих білків, що порушують вироблення колагену. А саме він підтримує шкіру в тонусі, живить її гіалуроновою кислотою.
Експерти розповіли, що є чотири групи продуктів, які можуть погано позначитися на зовнішності. Це смажені продукти (картопля фрі, гамбургери, чипси), цукор (цукерки, торти, солодка випічка), консерванти й барвники (чипси, солодка газована вода, соки), насичені жири (червоне м'ясо, вершкове масло, сир).
Завдяки смаженому відбувається злипання всіх речовин усередині організму: білків, вуглеводів і жирів, що надалі призводить до провалів у шарах шкіри й зморшок. Те ж саме і з судинами: під впливом жирів вони не зможуть виконувати свою функцію і переганяти кров, пояснили дієтологи.
Вони попередили, що солодкий вуглевод може спровокувати "зацукровування" організму. У цьому разі злипаються білки і підвищується рівень цукру в крові, що призводить до утворення холестеринових бляшок. Крім того, цукор і жир люблять недружні кишкові бактерії.
Дієтологи зазначили, що консерванти та барвники взагалі є чужорідними компонентами, у них немає поживної функції. Організм не знає, що з ними робити й навіщо вони йому потрібні, у підсумку витрачається енергія незрозуміло на що.
Насичені жири, звісно, корисні продукти, але вони потрібні тільки в невеликій кількості. У великій же кількості вони призводять до порушення ліпідного обміну. Людина на тлі цього починає поправлятися, збиваються всі обмінні процеси організму, додали фахівці.
Зазвичай буває, що нижня частина випічки підгоряє, а верх не прогрівається належним чином, залишаючись блідим і негарним, що знижує апетитний вигляд страви, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Фахівці поділилися двома простими, але ефективн...
Харчова сода, знайома кожному на кухні, виявляється не лише незамінним помічником у випічці та побуті. Цей простий і доступний засіб може стати справжнім порятунком для ваших огірків на грядці, допомагаючи отримати рясний і здоровий урожай, передають П...