Сірий колір обличчя та вугрі гарантовано: ТОП-4 групи продуктів, що вбивають красу

Дієтологи зазначили, що зовнішність залежить від низки чинників, зокрема й від харчування. Неправильні харчові звички й шкідлива їжа можуть погано позначитися на стані шкіри, волосся і нігтів, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Якщо людина погано виглядає, у неї нездоровий колір обличчя, поганий стан волосся, нігтів, зубів, постійні висипання на обличчі, сухість шкіри — це зовсім не природний процес старіння, а результат неправильного харчування, вважають фахівці.

За їх словами, що довше людина харчується неправильно, то більше в її організмі буде продуктів глікації — злиплих білків, що порушують вироблення колагену. А саме він підтримує шкіру в тонусі, живить її гіалуроновою кислотою.

Експерти розповіли, що є чотири групи продуктів, які можуть погано позначитися на зовнішності. Це смажені продукти (картопля фрі, гамбургери, чипси), цукор (цукерки, торти, солодка випічка), консерванти й барвники (чипси, солодка газована вода, соки), насичені жири (червоне м'ясо, вершкове масло, сир).

Завдяки смаженому відбувається злипання всіх речовин усередині організму: білків, вуглеводів і жирів, що надалі призводить до провалів у шарах шкіри й зморшок. Те ж саме і з судинами: під впливом жирів вони не зможуть виконувати свою функцію і переганяти кров, пояснили дієтологи.

Вони попередили, що солодкий вуглевод може спровокувати "зацукровування" організму. У цьому разі злипаються білки і підвищується рівень цукру в крові, що призводить до утворення холестеринових бляшок. Крім того, цукор і жир люблять недружні кишкові бактерії.

Дієтологи зазначили, що консерванти та барвники взагалі є чужорідними компонентами, у них немає поживної функції. Організм не знає, що з ними робити й навіщо вони йому потрібні, у підсумку витрачається енергія незрозуміло на що.

Насичені жири, звісно, корисні продукти, але вони потрібні тільки в невеликій кількості. У великій же кількості вони призводять до порушення ліпідного обміну. Людина на тлі цього починає поправлятися, збиваються всі обмінні процеси організму, додали фахівці.

Не просто яскравий дизайн: Що означають кольори кухонних дошок

вівторок, 8 квітень 2025, 12:05

Кольорова система маркування, яка використовується на професійних кухнях, створена для того, щоб уникнути забруднення продуктів через їхнє перекриття, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Наприклад, червона дошка призначена для м'яса, синя —...

Нині це може здивувати! Навіщо в СРСР капронові колготки обробляли хлоркою і оцтом

вівторок, 8 квітень 2025, 10:42

У радянські часи жінки, які змогли дістати таку розкіш, як капронові колготки, часто стикалися з проблемою їх швидкого зношування. Щоб подовжити термін служби цього дефіцитного товару, радянські модниці використовували незвичайні методи догляду, зокрем...