Схуднення без дієт і спортзалу? Просто викресліть із меню ці продукти - і результат здивує

Вуглеводи - одна з основ щоденного харчування, проте далеко не всі вони корисні. Простими, або ж рафінованими, вважають ті, що не дають організму майже нічого, крім калорій, передають Патріоти України.

Це білий хліб, солодощі, тістечка, газовані напої. Лікарі попереджають: надлишок таких продуктів не лише шкодить фігурі, а й впливає на здоров’я.

Експерти порталу EatThis зазначають, що скоротивши кількість шкідливих вуглеводів, позитивні зміни можна помітити вже протягом кількох днів.

Швидше згорає жир. Коли організм недоотримує «порожніх» калорій, він починає використовувати власні жирові запаси, особливо в області живота.

Менше голоду. Простих вуглеводів не вистачає для ситості, тож їх заміна білками та корисними жирами (йогурт, яйця, горіхи) допомагає довше залишатися енергійними.

Плоскіший живіт. Клітковина з бобових, цільнозернового хліба та овочів відновлює баланс мікрофлори, зменшує здуття й об’єм у талії.

Менший ризик діабету. Рафіновані цукри провокують «стрибки» інсуліну, що з часом загрожує діабетом 2 типу. Складні вуглеводи діють м’якше й підтримують стабільний рівень глюкози.

Сильніші м’язи. Білкова їжа дає «будівельний матеріал» для м’язів, волосся й шкіри, тоді як прості вуглеводи лише засмічують організм.

Більше енергії. Цільнозернові продукти, овочі, кіноа чи вівсянка дають тривалий заряд сил без різких перепадів настрою й сонливості.

Фахівці клініки Майо додають: повністю відмовлятися від вуглеводів не варто. Достатньо виключити «шкідливі» їх види, зберігши у меню правильні джерела енергії – каші, овочі, фрукти.

Пліснява у ванній? Ось як швидко позбутися її назавжди

вівторок, 7 жовтень 2025, 16:12

Пліснява у ванній - не лише неприємний вигляд і запах, а й серйозна загроза здоров’ю. Висока вологість і недостатня вентиляція створюють ідеальні умови для її появи. Але існують прості способи позбутися цього небажаного гостя, передають Патріоти Україн...

Ви готуєте курку неправильно! Шефи розкрили головний секрет

вівторок, 7 жовтень 2025, 12:05

Скільки разів куряча грудка виходила сухою та прісною? Троє шеф-кухарів поділилися одним простим секретом, який робить курку ніжною, соковитою та ароматною, передають Патріоти України. Всі троє кухарів радять: не маринуйте, а засолюйте. Засолювання змі...