Схуднете швидше, ніж очікували! ТОП-5 корисних звичок, які змінять ваше тіло

Найкраща інвестиція у своє здоров'я –це час, витрачений на догляд за собою. Ми часто нехтуємо корисними звичками: від регулярних тренувань до правильного планування раціону та зниження рівня стресу перед сном, передають Патріоти України.

Надлишок жирової маси, особливо в області живота, за даними Harvard Health Publishing, пов’язаний із серйозними проблемами для здоров'я: інсульти, високий тиск, діабет, серцеві хвороби, ожиріння печінки, онкологія та депресія. Видання eatthis.com зібрало поради, які є критично важливими для боротьби із зайвим жиром.

1. Скоротіть споживання шкідливих жирів

Важливе значення має правильний підхід до харчування. Зміни у вашому способі життя можуть допомогти не лише в позбавленні жиру, але й у його утриманні. Наприклад, дослідження Національного інституту охорони здоров'я (NIH) продемонструвало, що зменшення споживання жирів ефективніше допомагає позбутися стійкого жиру, ніж обмеження вуглеводів. Доктор Кевін Холл, провідний автор дослідження, зазначив: "Учасники втратили більше жиру при зниженні споживання жирів, оскільки це призводило до дисбалансу між з'їденим і спаленим жиром".

Варто уважно обирати продукти під час покупок, уникаючи їжі з високим вмістом жирів та цукру. Наприклад, картопля фрі, жирне червоне м'ясо, білий хліб та солодкі пластівці мають надлишкову кількість калорій. Обирайте низькокалорійні та нежирні джерела білка, такі як шпинат, горох, сочевиця, квасоля, курка та індичка.

2. Дотримуйтесь середземноморської дієти

Середземноморська дієта визнана однією з найефективніших для зменшення жирової маси. Дослідження, опубліковане в American Journal of Clinical Nutrition, показало, що ця дієта допомагає уникнути набору зайвої ваги та знижує ризик ожиріння. За даними Harvard Health Publishing, люди, які дотримувалися середземноморського харчування протягом року, втрачали від 4 до 10 кілограмів. К

Купуйте більше продуктів рослинного походження: овочі, фрукти, горіхи, цільнозернові продукти, бобові, оливкову олію та рибу.

3. Забезпечте собі достатній сон

Нестача сну напряму пов'язана з накопиченням зайвого жиру. Якщо ви спите менше семи-восьми годин на добу, це може стати проблемою. Дослідження, опубліковане в журналі Obesity, показало, що ті, хто регулярно спить достатньо, мають менше вісцерального жиру. Інші дослідження виявили, що недосипання підвищує відчуття голоду, через що ви частіше тягнетеся до калорійних перекусів.

Для поліпшення якості сну важливо дотримуватися режиму –прокидатися та засинати в один і той самий час щодня. Також варто уникати важкої їжі перед сном і прибирати пристрої з синім світлом із спальні.

4. Виконуйте високоінтенсивні інтервальні тренування (ВIIT)

Неможливо обійтися без фізичної активності, якщо ви хочете ефективно спалювати жир. Високоінтенсивні інтервальні тренування (ВIIT) є найбільш дієвими, оскільки за короткий час тренування ви спалюєте більше жиру. Дослідження, опубліковане в Journal of Obesity, показало, що ВIIT значно зменшує кількість абдомінального та підшкірного жиру порівняно з іншими видами тренувань.

Ось простий приклад тренування: чергуйте восьмисекундний спринт із 12 секундами легкої їзди на велосипеді протягом 20 хвилин або спробуйте 15 секунд інтенсивного спринту з 15 секундами легкої їзди на велосипеді.

5. Діліться здоровими звичками з близькими

Ваше оточення має великий вплив на вашу вагу та здоров'я. За даними Гарвардської школи громадського здоров’я, шанси на ожиріння зростають до 57%, якщо ваш друг страждає від нього. Це може впливати на ваші спроби схуднути, а також на ваші звички.

Професор епідеміології Вальтер Віллетт радить: "Запрошуйте друзів на прогулянки або приготування здорової їжі. Спільні заняття можуть позитивно впливати на ваші зусилля щодо здорового способу життя".

Розкрито секрети, які допоможуть приготувати смачні та соковиті котлети

четвер, 10 жовтень 2024, 23:10

Навіть якщо ви не один рік готуєте котлети, зібрані поради неодмінно вам знадобляться, бо, як кажуть у народі, вік живи – вік учись. Досвідчені господині діляться секретами, передають Патріоти України. Найсмачніші котлети виходять із фаршу, який постої...

65% дорослих мають знижену здатність перетравлювати лактозу: Кому і за яких умов не можна вживати сир

четвер, 10 жовтень 2024, 22:12

Якщо ви любите сир, врахуйте, що близько 65% дорослих людей має знижену здатність перетравлювати лактозу. Якщо ви відчуваєте дискомфорт після споживання сиру, можливо, вам варто зробити перерву, оскільки можуть бути й інші фактори, як непереносимість к...