Вчені з Сичуанського університету в Китаї виявили, що регулярне споживання чаю здатне допомогти уповільнити процес старіння організму завдяки особливим сполукам, поліфенолам, що входять до його складу, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.
Дослідники проаналізували дані близько восьми тисяч мешканців Китаю віком від 30 до 79 років. Також до наукової роботи було включено дані шести тисяч британських добровольців, вік яких становив від 37 до 73 років. Вчені зібрали інформацію про харчові звички учасників і попросили повідомити, скільки чаю зазвичай вживають добровольці.
Дослідники також зафіксували показники артеріального тиску учасників, рівень холестерину в їхній крові та відсоток жиру в організмі. Ці дані були використані вченими для оцінки біологічного віку випробуваних.
З'ясувалося, що регулярне вживання чаю було пов'язане зі зниженням темпів біологічного старіння організму. Зазначається, що антивіковий ефект чаю надають поліфеноли — особливі рослинні сполуки. Вони мають протизапальну та антиоксидантну дію (можуть захищати клітини організму від пошкодження особливими формами кисню). Уточнюється, що достатньо щодня вживати три чашки напою, щоб уповільнити процес біологічного старіння.
Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...
Деякі продукти з поганою репутацією насправді можуть мати дивовижні переваги для здоров'я серця і бути частиною корисної дієти, якщо вживати їх у помірних кількостях і готувати здоровими способами. Про це пише eatingwell.com, передають Патріоти Україн...