Вчені з Сичуанського університету в Китаї виявили, що регулярне споживання чаю здатне допомогти уповільнити процес старіння організму завдяки особливим сполукам, поліфенолам, що входять до його складу, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.
Дослідники проаналізували дані близько восьми тисяч мешканців Китаю віком від 30 до 79 років. Також до наукової роботи було включено дані шести тисяч британських добровольців, вік яких становив від 37 до 73 років. Вчені зібрали інформацію про харчові звички учасників і попросили повідомити, скільки чаю зазвичай вживають добровольці.
Дослідники також зафіксували показники артеріального тиску учасників, рівень холестерину в їхній крові та відсоток жиру в організмі. Ці дані були використані вченими для оцінки біологічного віку випробуваних.
З'ясувалося, що регулярне вживання чаю було пов'язане зі зниженням темпів біологічного старіння організму. Зазначається, що антивіковий ефект чаю надають поліфеноли — особливі рослинні сполуки. Вони мають протизапальну та антиоксидантну дію (можуть захищати клітини організму від пошкодження особливими формами кисню). Уточнюється, що достатньо щодня вживати три чашки напою, щоб уповільнити процес біологічного старіння.
Вчені з Медичного коледжу штату Пенсильванія показали: для когнітивної молодості мозку зовсім не потрібні складні вправи чи високотехнологічні методи - достатньо звичайного руху, передають Патріоти України. 204 дорослі віком 40–65 років протягом 9 днів...
Варений гарячий рис - найкраща страва для обіду, вечері. Але дуже часто при приготуванні рис стає як каша, злипається і втрачає приємний смак, передають Патріоти України. Кулінар розповів в Instagram, як правильно варити рис, щоб він був розсипчастим і...