Скільки чашок кави на день небезпечні для здоров'я - відповідь вчених

Група вчених із Токійського національного центру глобальної охорони здоров'я та медицини виявила, що кава несе приховану загрозу для людей із артеріальним тиском понад 180/100 мм рт. ст. Дослідження показують, що люди з таким артеріальним тиском удвічі частіше помирають від серцевих захворювань, якщо випивають дві та більше чашок кави протягом дня, передають Патріоти України.

За словами автора дослідження доктора Хіроясу Ісо, вони з колегами зосередилися на тому, щоб визначити, чи поширюється захисний ефект кави на людей із різним ступенем гіпертонії, а також уплив зеленого чаю на ту саму групу людей.

Дослідники відзначають, що їхнє дослідження стало першим, яке виявило зв'язок між двома та більше чашками кави на день і смертністю від серцево-судинних захворювань у людей із тяжкою формою гіпертонії.

У дослідженні взяли участь близько 20 тисяч осіб - понад 12 тисяч жінок і трохи більше 6,5 тисячі чоловіків, які мешкають у Японії, в період від 1990 до 2009 роки. Під час дослідження учасники щороку відповідали на запитання про свої харчові звички, зокрема й про кількість кави, яку вони випивають за день. Також реципієнти повідомляли про стан свого здоров'я та хвороби, які були в них діагностовані в той чи інший проміжок часу.

Учені кажуть, що споживання кави не мало зв'язку зі смертністю від серцево-судинних захворювань у всіх групах, крім другої та третьої категорії. Водночас зв'язку між вживанням зеленого чаю та смертністю від серцево-судинних захворювань взагалі не виявили.

Крім того, вчені виявили, що для третьої категорії реципієнтів вживання двох і більше чашок кави на день підвищує ризик смертності від серцево-судинних захворювань протягом періоду дослідження вдвічі. Водночас у людей, які випивали лише одну чашку кави за день, таких ризиків виявлено не було.

Це варто знати! Як отримати вітамін D, якщо немає сонячного світла

п’ятниця, 17 травень 2024, 9:32

Важливість вітаміну D для підтримки оптимального стану здоров'я не можна недооцінювати. Зазвичай наш організм синтезує його під впливом ультрафіолетових променів групи В (УФ-В) сонячного світла. News Bytes розповів про декілька продуктів харчування, як...

Смачно і економно! Як замаринувати обрізки лосося для бутербродів

п’ятниця, 17 травень 2024, 9:10

Філе червоної риби не кожному по кишені. Натомість обрізки - бюджетний варіант, з якого можна приготувати різні страви. Але найлегше - просто замаринувати для бутербродів чи в салати. Зверніть увагу, що готові солоні обрізки і морожені відрізняються в ...