Всім відомий факт, що курячі яйця корисні. У них багато білка, вітамінів груп А і в, Омега-3, фолієвої кислоти, передають Патріоти України. Але як часто їх можна вживати і які яйця корисніші - смажені або варені, некруто або круто
Лікарі кажуть, що якщо людина веде активний здоровий спосіб життя, щоденне вживання яєць не має викликати причин для занепокоєння. Але те, скільки яєць конкретно вам можна їсти в день, залежить від декількох факторів, як стан здоров'я і рівень фізичної активності.
Вважається, що в середньому можна вживати два-три яйця на день, але не більше шести на тиждень. Але тим, хто активно займається спортом, - можна і до шести яєць (але налягати краще тільки на яєчний білок) на день.
В окремих випадках з вживанням яєць варто бути обережним. Наприклад, людям з алергією і підвищеним холестерином. Останнім радять обмежити вживання яєчних жовтків.
Тим, хто посилено стежить за вагою, варто мати на увазі, що яйця - досить калорійні (157 ккал на 100 грамів), і робити висновки про те, скільки їх їсти, виходячи, в тому числі, з цього.
Чого точно не варто робити - їсти смажені яйця щодня. По-перше - це нудно, а варіантів як зварити яйця безліч, тож є широке поле для експериментів. По-друге, не дарма ж в Національній службі охорони здоров'я Великобританії назвали смаження яєць найшкідливішим способом їх приготування - це і справді не найкращий варіант для шлунка.
Відповідь фахівців на питання про те, що корисніше - варені або смажені яйця, однозначна. Перемога за вареними (причому без солі) яйцями. Смажені яйця більш калорійні (калорійність яєчні на рослинній олії або тваринному жирі значно вища, ніж у вареного круто яйця - 200 проти 160 ккал на 100 грамів). До того ж, вони не такі корисні: яєчня на олії - це справжнє джерело холестерину, та й безліч вітамінів і мінералів губляться при смаженні.
А ось що стосується того, які яйця корисніше - зварені некруто або круто, кращим варіантом приготування називають ті, за яких жовток залишається рідким (наприклад, "в мішечок", пашот). Тож якщо яйця зварені некруто і круто однаково смачні для вас, краще віддавайте перевагу першому варіанту варіння.
Вершкове масло – це вкрай корисний продукт, який обов’язково має бути в раціоні як дорослих, так і дітей, передають Патріоти України. Без вершкового масла в кулінарії не обійтися, бо не вийде запашної випічки, смачної каші чи ароматного картопляного пю...
Буває, що після прання улюблені джинси сідають і вже не сидять так, як вам би того хотілося. Не варто поспішати до ательє чи витрачати кошти на нову річ. Існують способи розтягнути джинси в ширину та довжину. Як це зробити - читайте в матеріалі ТСН.ua,...