Скільки яєць потрібно для пишного, легкого та вдалого бісквіту - ділимося найточнішими пропорціями

Бісквіт може бути ідеальною основою для приготування смачних тортів, тістечок. Дуже важливо при приготуванні зробити правильно тісто, від якого повністю залежить структура випічки, передають Патріоти України.

Кулінарка Віта поділилася в Instagram рецептом пишного, легкого, вдалого бісквіту, для приготування якого потрібно лише 6 яєць.

Порада від кулінарки: інвентар та посуд для приготування бісквіту має бути сухим та чистим!

Інгредієнти:

  • яйця – 6 шт.
  • цукор – 200 г
  • борошно – 200 г
  • розпушувач – 10 г
  • молоко – 40 г
  • вершкове масло – 35 г
  • сухий мак – 50 г
  • цедра 1 лимона

Спосіб приготування:

1. Збийте яйця з цукром і сіллю 15 хвилин ручним міксером.

2. Додайте в яйця просияне борошно та розпушувач. Налийте гаряче молоко та масло. Вимішайте і всипте мак, додайте цедру лимона і перемішайте.

3. Форму застелить пергаментом, перелийте тісто і випікайте 1 годину при 160 градусах, не відкриваючи духовку.

4. Охолодіть у формі бісквіт і лише потім зніміть форму.

Обов'язково дайте бісквіту стабілізуватись ніч у холодильнику, перед цим загорнувши його в плівку або пакет!

Ефект приємно здивує! ТОП-4 заспокійливі чаї, які знімають напруження та борються з нервозністю

субота, 19 квітень 2025, 11:56

Гаряча чашка чаю може не лише створити відчуття спокою, а й реально знизити рівень тривожності завдяки активним сполукам у його складі. Хоча люди використовують чай для заспокоєння століттями, наука лише зараз підтверджує його вплив на психічне здоров’...

Не робіть помилок! Чому домашня випічка кришиться

субота, 19 квітень 2025, 8:34

Приготування домашньої випічки – це справжнє мистецтво, яке вимагає уваги до деталей та дотримання певних правил. Однак, навіть досвідчені господині іноді стикаються з проблемою, коли булочки чи пироги виходять сухими та крихкими, передають Патріоти Ук...