Скільки хвилин варити різні види круп і скільки води додавати - ділимось ідеальними пропорціями

Будь-яка крупа - це дуже ситний та збалансований гарнір. Але щоб каша вийшла розсипчастою не склеювалась і не пригоріла – потрібно дотримуватись правильних пропорцій. На кожен вид крупи вони різні, передають Патріоти України.

Про те, як потрібно варити пшеничку, гречку, перловку, вівсянку та рис розповіли блогерки на сторінці про матусь mamy_ukraina вInstagram. Тут розрахунок пропорцій та часу відварювання.

Пропорції для пшеничної каші:

  • 1 склянка крупи
  • 3 склянки води
  • варити 40 хвилин

Пропорції для гречки:

  • 1 склянка гречки
  • 1,5-2 склянки води
  • варити 15-20 хвилин

Пропорції для перловки:

  • 1 склянка крупи
  • 2 склянки води
  • варити 50-60 хвилин

Пропорції для вівсянки:

  • 1,5 склянки крупи
  • 1 склянка води
  • варити 5-10 хвилин

Пропорції для рису:

  • 1 склянка крупи
  • 2 склянки води
  • варити 15-20 хвилин

Робите це після вечері? Будуть сумні наслідки

понеділок, 8 грудень 2025, 6:12

Лягати після ситної вечері – поширена звичка, яка може серйозно нашкодити вашому здоров’ю. Доктор Міхал Вжосек, клінічний дієтолог, пояснює, чому диван після вечері - не найкраща ідея, і що робити замість цього, щоб покращити травлення, сон та рівень е...

Поширені помилки на початку схуднення: Чому ви втрачаєте гроші, а не жир

понеділок, 8 грудень 2025, 5:40

Початок дієти - найскладніший етап. Перші дні та тижні зазвичай супроводжуються браком енергії, погіршенням настрою та розчаруванням. Експерти наголошують, що збалансована дієта, адаптована до ваших потреб, допомагає швидше досягти результату, передают...