Скільки квашеної капусти можна їсти на день - відповідь вас здивує

Квашена капуста улюблена багатьма в нашій країні. Її вживають як закуску, так і використовують для приготування перших, других страв і салатів. Гастроентерологи розповіли, наскільки корисною є ця страва і скільки порцій можна вживати протягом дня, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Здоров'я кишківника

Квашена капуста сприятливо позначиться на здоров'ї кишківника, тому що вона багата на вітамін C і пробіотики. Ця страва здатна зміцнити імунітет. Під час квашення бактерії харчуються природними цукрами, що містяться в капусті, і виробляють молочну кислоту, пояснили лікарі.

Молочна кислота поліпшить засвоєння мінералів

Ферментація капусти допомагає знизити рівень антипоживних речовин і підвищити засвоюваність вітамінів і мінералів, що містяться в капусті.

Вітамін C

Квашена капуста допомагає зберегти і збільшити кількість вітаміну C в організмі, а також сприяє утворенню вітамінів групи B, включно з фолієвою кислотою. Страва позитивно впливає на імунітет, здоров'я шкіри та нервову систему.

Кому не рекомендується їсти квашену капусту

Попри користь страви, капусту рекомендується обмежити або виключити тим людям, які хворіють на гіпертонію або мають проблеми зі здоров'ям нирок. Крім того, відмовитися від цієї страви варто пацієнтам із виразковою хворобою, запаленнями в кишківнику або синдромом подразненого кишківника.

Скільки квашеної капусти можна вживати протягом дня?

Лікарі зазначили, що якщо в людини немає обмежень щодо здоров'я, то на день рекомендується з'їдати не більше 100-150 грамів. Капусту можна вживати з нежирними сортами м'яса або бобовими. Якщо доповнити квашену капусту іншими овочами, наприклад запеченим буряком, кабачками, морквою, то організм отримає подвоєну порцію вітамінів і мінералів.

Квашена капуста допомагає зменшити всмоктування холестерину, покращує перистальтику, тому її корисно додавати в меню регулярно. Не варто їсти цю страву з іншими соліннями, тому що це може підвищити навантаження на нирки.

Дачникам на замітку! Як за допомогою соди отримати гарний урожай огірків

вівторок, 29 квітень 2025, 18:30

Харчова сода, знайома кожному на кухні, виявляється не лише незамінним помічником у випічці та побуті. Цей простий і доступний засіб може стати справжнім порятунком для ваших огірків на грядці, допомагаючи отримати рясний і здоровий урожай, передають П...

Все просто! Як перетворити бананові шкірки на добриво для рослин

вівторок, 29 квітень 2025, 16:12

Кімнатні рослини з великим гладеньким листям корисно натирати шкірочкою з банана, адже вона містить калій, кальцій, азот, магній та інші поживні речовини, передають Патріоти України. Можна зробити настоянку для вазонів. Для цього шкірку 1 банана залива...