Шоколад - улюблені багатьма ласощі, які підвищують настрій і рівень ендорфінів в організмі. Однак переїдання цим продуктом може призвести до тяжких наслідків. І справа не лише у зайвих сантиметрах на талії. Важливо знати дозволену дозу шоколаду, щоб не зашкодити собі, передають Патріоти України.
Скільки шоколаду можна з'їсти за день
Медики зазначають, що здоровій людині вагою 60 кілограмів без шкоди здоров'ю можна вживати близько 30 грамів шоколаду на день. Так ви зможете уникнути перевищення добової норми свинцю та кадмію в організмі, які містяться в деяких шоколадних продуктах.
Найкорисніший – безумовно чорний шоколад. Вживаючи саме його, ви не тільки не шкодите своєму організму, а й принесете йому користь.
Антиоксиданти у чорному шоколаді уповільнюють процес старіння клітин, покращують пам'ять, концентрацію уваги та кмітливість. Флавоноїди у його складі відповідають за прискорення розумової діяльності, а теобромін, поліфеноли та вже відомі антиоксиданти захищають від серцево-судинних захворювань та знижують ризик таких недуг на 57%. Крім цього, чорний шоколад є натуральним пребіотиком, тому чудово сприяє продукції біфідобактерій і знижує зростання патогенної мікрофлори в кишечнику.
Надмірне вживання шоколаду, особливо молочного та білого, може дуже негативно вплинути на здоров'я. Найшкідливішими вважаються шоколадні батончики з різними начинками, адже до їх складу входять трансжири і пальмова олія, які погано засвоюються організмом, провокують появу бляшок холестерину на стінках кровоносних судин і роблять кров більш в'язкою. Але й чорним шоколадом зловживати не варто. Переїдання може загрожувати розладом шлунково-кишкового тракту, головними болями та іншими наслідками
Якщо у вас невелика ділянка, то організувати окреме місце для кожної культури складно. Однак деякі рослини, кущі та дерева можна садити поряд. Що посадити біля винограду, якщо ви хочете потім отримати соковиті та великі ягоди — читайте в матеріалі ТСН....
Алюмінієві каструлі є майже на кожній кухні. Вони легкі, зручні й недорогі. Але не все можна в них готувати. Деякі продукти можуть зіпсувати і смак страви, і сам посуд. Щоб уникнути помилок, варто знати, які страви алюміній не "любить". Редакція FoodOb...