Скільки цибулі має бути у м’ясному фарші, щоб котлети вийшли смачними

Цибулю потрібно додавати в будь-який фарш - курячий, яловичий, свинячий, індичний, передають Патріоти України.

М’ясо для фаршу вибрати просто – воно має бути свіжим. Із замороженого м’яса смачні котлети вийдуть, але вони не будуть такими пишними та ароматними.

Подробиці

Куди важливіше розібратися з цибулею – скільки її потрібно покласти у фарш?

Багато господарок додають одну маленьку цибулину – це неправильно.

Для приготування пишних котлет потрібно дотримуватись пропорції – не менше 10% цибулі від загальної ваги. Наприклад, якщо у нас кілограм фаршу, то цибулі має бути щонайменше 100 грамів. Використовуйте кухонні ваги, щоб знати точну вагу інгредієнтів.

Що буде, якщо додати мало цибулі?

Цибуля у фарші відповідає за ніжний смак та пишний вигляд котлет.

Розмочений у молоці батон відповідає за те, щоб котлети не розвалилися на сковорідці.

У котлетах притаманна цибулі гіркота не відчувається, тому не бійтеся додавати її у достатній кількості. Використовуйте блендер, щоб подрібнити цибулю для фаршу.

Це може здивувати! ТОП-5 звичок, які шкодять сну

вівторок, 18 листопад 2025, 17:45

Наш сучасний ритм життя дедалі частіше призводить до хронічного недосипання, яке непомітно підриває здоров’я та працездатність. Частина звичок, які здаються безпечними або буденними, насправді здатні серйозно заважати повноцінному нічному відпочинку, п...

Як старіє мозок після 60 років і що допомагає уповільнити процес

вівторок, 18 листопад 2025, 17:09

Після 60 років мозок зменшується приблизно на 5–10 %, а найбільші зміни зачіпають стовбур мозку та блакитне місце (locus coeruleus), що втрачає до половини нейронів після 65 років. Це призводить до проблем зі сном, сприйняттям температури, пам’яттю, ми...