Скільки варити картоплю для ідеального пюре і який сорт найкраще підійде - ділимося порадами

Найпростіша страва з картоплі - смачне та ніжне пюре. Кулінари радять додавати в пюре молоко, сметану, якісне вершкове масло. А для більш пікантного смаку можна додавати часник, плавлений сир, пармезан, зелену цибулю, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz ділиться корисними порадами від кулінарів, скільки потрібно варити картоплю для смачного пюре без грудочок і, який сорт ідеально для цієї страви підійде.

Який сорт картоплі вибрати для пюре

Картоплю для пюре краще вибирати маленьку, у ній більше крохмалю. Також гарне пюре можна приготувати з картоплі з шорсткою або тріснутою шкіркою. Кращий сорт картоплі для пюре буде "синьоглазка", вона має потрібну структуру після варіння і з неї вийде повітряне пюр

Скільки варити картопля для пюре

Картоплю потрібно порізати якомога дрібніше, добре помити холодною водою і варити 20-25 хвилин. Якщо картопля велика – 30-35 хвилин.

Що додати у пюре, щоб воно було ніжним

Найкращим інгредієнтом для приготування ніжного пюре буде саме якісне вершкове масло.

Призначає більшість педіатрів: Лікарі назвали препарат, який ніколи не потрібно купувати

вівторок, 5 грудень 2023, 10:30

Більшість педіатрів України та й інших пострадянських країн при будь-якій нагоді та натяку на послаблення стільцю одразу прописують просто "чудо-засіб" під назвою Ніфуроксазид. Він відомий також і під іншими торговими назвами Ентерофуріл, Эксефурил, Ст...

Відома ідеальна пропорція: Скільки додати цибулі, щоб котлети були неймовірно смачними

вівторок, 5 грудень 2023, 10:12

У котлети майже завжди додаються овочі. І річ тут не в економії - рослинні компоненти додають страві соковитості та м’якості. Найчастіше для цього використовують цибулю. Але дуже важливим є дотримання пропорцій - якщо переборщити з цим компонентом, кот...