
Найпростіша страва з картоплі - смачне та ніжне пюре. Кулінари радять додавати в пюре молоко, сметану, якісне вершкове масло. А для більш пікантного смаку можна додавати часник, плавлений сир, пармезан, зелену цибулю, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz ділиться корисними порадами від кулінарів, скільки потрібно варити картоплю для смачного пюре без грудочок і, який сорт ідеально для цієї страви підійде.
Який сорт картоплі вибрати для пюре
Картоплю для пюре краще вибирати маленьку, у ній більше крохмалю. Також гарне пюре можна приготувати з картоплі з шорсткою або тріснутою шкіркою. Кращий сорт картоплі для пюре буде "синьоглазка", вона має потрібну структуру після варіння і з неї вийде повітряне пюр
Скільки варити картопля для пюре
Картоплю потрібно порізати якомога дрібніше, добре помити холодною водою і варити 20-25 хвилин. Якщо картопля велика – 30-35 хвилин.
Що додати у пюре, щоб воно було ніжним
Найкращим інгредієнтом для приготування ніжного пюре буде саме якісне вершкове масло.
Українцям, які обігрівають будинки дровами, варто уважно підходити до їх вибору. Хоча багато хто знає, що найкраще горять тверді породи деревини, далеко не кожен українець здогадується, які дрова можуть бути небезпечними й категорично не рекомендуються...
Дослідники з Університету Сапієнца в Римі (Італія) з'ясували, що кофеїн, який міститься в каві, чаї та какао, може активно сприяти зростанню клітин, які допомагають регенерувати оболонці кровоносних судин. Дослідження проводили серед людей, які стражда...