Скоро сезон буде у розпалі: ТОП-3 секрети приготування ідеального шашлику

Що може бути краще, ніж вирушити із сім’єю чи друзями на природу, де можна посмажити ароматний шашлик. Однак треба знати деякі правила приготування, щоб здивувати всю компанію справді смачною страво, передають Патріоти України.

Маринад

Існує безліч рецептів маринаду. Все залежить від м’яса.

Якщо хочеться зробити основний продукт м’якшим і ніжнішим, слід готувати його на основі алкоголю. Якщо всім подобається хрумка апетитна скоринка на м’ясі, то краще робити маринад на основі крохмалю.

Як зазначають кулінари, оцет не варто додавати до маринаду. Це буде помилка. Бажано замість нього використати лимонний сік або квас.

Можна додати в маринад мед, щоб частування було більш апетитним.

М’ясо

Якщо було вирішено робити шашлик із яловичини, то краще вибирати в магазині лише шию, решта м’яса буде надто жорсткою.

Запікати шматочки м’яса краще із цибулею. Так шашлик стане максимально ніжним та ароматним.

Мангал

Він має бути заповнений вугіллям на 1/3. Відстань від м’яса до дров має бути не більше 12 см, інакше страва не вийде соковитою.

Дуже смачно! Ледачі хачапурі з лаваша всього за 15 хвилин

четвер, 9 травень 2024, 11:07

Ліниві хачапурі з лавашу з начинкою з кислого сиру і твердого сиру – страва дуже оригінальна, яку можна як подати на сніданок, так і як закуску до келиха червоного вина. Готуються дуже легко, швидко (всього за 15 хвилин), а виходять надзвичайно смачним...

Секрет досвідчених господинь! Як приготувати смачні і пишні сирники, які не вбирають олію

четвер, 9 травень 2024, 10:15

Головний секрет смачних сирників – мінімум борошна і більше сиру. Так сирники не вбиратимуть багато олії під час смаження, не пригорятимуть, виходять пишними і збережуть виражений смак. Кухар розкрив ще кілька секретів смачних сирників: замість цілого ...