Що може бути краще, ніж вирушити із сім’єю чи друзями на природу, де можна посмажити ароматний шашлик. Однак треба знати деякі правила приготування, щоб здивувати всю компанію справді смачною страво, передають Патріоти України.
Існує безліч рецептів маринаду. Все залежить від м’яса.
Якщо хочеться зробити основний продукт м’якшим і ніжнішим, слід готувати його на основі алкоголю. Якщо всім подобається хрумка апетитна скоринка на м’ясі, то краще робити маринад на основі крохмалю.
Як зазначають кулінари, оцет не варто додавати до маринаду. Це буде помилка. Бажано замість нього використати лимонний сік або квас.
Можна додати в маринад мед, щоб частування було більш апетитним.
Якщо було вирішено робити шашлик із яловичини, то краще вибирати в магазині лише шию, решта м’яса буде надто жорсткою.
Запікати шматочки м’яса краще із цибулею. Так шашлик стане максимально ніжним та ароматним.
Він має бути заповнений вугіллям на 1/3. Відстань від м’яса до дров має бути не більше 12 см, інакше страва не вийде соковитою.
14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...
Цей яблучний пиріг - справжнє втілення осіннього затишку. Він готується всього за годину, але здатен підкорити серце кожного, хто його скуштує. Аромат кориці, ніжна текстура тіста та соковиті яблука створюють десерт, який стане зіркою вашого столу, пер...