Скорочує витрати палива на 12% - водіям розповіли про "диво-кнопку" у нових авто

Нові автомобілі оснащенні такою кількістю всіляких корисних функцій - великих і малих, що про них не дивно забути в дорозі. Однак деякі такі функції можуть бути дуже корисними. Наприклад та, яка дозволяє економити до 12% палива і на яку точно варто звернути увагу, передають Патріоти України.

Як пише видання Express, на неї звернула увагу TikTok блогерка Megan's Bubble. Йдеться про функцію "старт-стоп", яка вмикається натисканням кнопки зі значком у вигляді літери А з круговою стрілкою довкола неї або з відповідним написом. Фактично, ця кнопка у новіших машинах заміняє собою ключ запалювання.

З її допомогою можна в автоматичному режимі глушити автомобіль, коли він не рухається протягом тривалого часу. Наприклад, цей режим спрацює, коли ви стоїте на світлофорі, чи зупинились на кілька хвилин у справах. Запустити двигун знову можна буде, відпустивши гальмо, увімкнувши зчеплення чи натиснувши педаль акселератора. Таким чином кнопка має зменшувати викиди і, відповідно, економити паливо.

Ця технологія базується на іншій функції, яка визначає, коли автомобіль не рухається або коли він вимкнений. В такому разі подача палива у двигун припиняється. Це, зокрема, запобігає роботі мотора вхолосту. А для водіїв, яким з тих чи інших причин доводиться часто зупинятись, це економить до 12% палива.

При цьому користь отримують і пішоходи, адже у повітря потрапляє помітно менше викидів. Здатність систем "стартстоп" знижувати викиди особливо важлива у містах, де часто виникають затори.

Точність здивує! Цей психологічний тест за картинкою розкриє ваші бажання

четвер, 25 квітень 2024, 14:13

Психологічні тести за картинкою ніколи не втратять своєї актуальності. Вони не тільки допомагають розібратися в хитросплетіннях людської душі, а й можуть відчинити двері, за якими приховані таємні бажання, передають Патріоти України. Деталі. Зображена ...

А ви це знали? Як назвати подружку гарним українським словом

четвер, 25 квітень 2024, 11:22

Це слово походить з латинської мови, зокрема, від лексеми "колегіум", що означає "товариство, спільна служба, співробітництво", передають Патріоти України. Українська мова має надзвичайно багато цікавих слів, просто про них мало хто знає. Щоб збагатити...