Скисле молоко краще не викидати: Як приготувати просте й ефективне добриво для квітів удома

Якщо ви виявили в своєму холодильнику скисле молоко, стару сметану, згірклий кефір або ряжанку, не поспішайте відправляти продукт, що зіпсувався, у відро для сміття, адже це - відмінна підгодівля для саду та городу. Також її можна застосовувати і для кімнатних квітів, передають Патріоти України.

Скисле молоко для рослин - в чому користь

Кефір і скисле молоко діють як ефективний фунгіцидний засіб і допомагають боротися з фітофторозом і борошнистою росою. Крім того, молочні продукти служать підгодівлею для рослин, оскільки містять калій, азот, фосфор. Молочна підгодівля оздоровлює ґрунт. У ній поселяються корисні бактерії, розмноження яких, перешкоджає появі грибків та цвілі, згубних для кореневої системи.

Кисле молоко для рослин - як застосовувати

З простроченої молочки можна приготувати відмінний компост. Для цього потрібно розвести кислі молочні продукти в соді в співвідношенні 1 літр на 9 літрів води. Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.

Потім додати 100 г цукрового піску і перемішати. Коли він розчиниться, налийте розчин в лійку і полийте компостну купу. Зверху присипте трохи землею. Таким чином, відбувається закваска компосту молочнокислими бактеріями. Розмножуючись, вони створюють кисле середовище, допомагаючи тим самим руйнувати органічні речовини.

Щоби перемогти фітофтороз, потрібно в дев'яти літрах води розвести один літр кефіру і додати 10 крапель йоду. Ретельно перемішати отриманий склад. Цим розчином потрібно поливати рослини по листю. Робити цю процедуру краще в суху погоду.

Як удобрювати молоком кімнатні рослини

100 мл свіжого молока і 3 краплі йоду розбавити в 1 л води. За годину до підгодівлі вазони потрібно полити звичайною чистою водою. У сухий ґрунт молочну воду лити не можна. Залежно від розміру горщика влийте 3-6 ст.л. приготованого добрива. Таку підгодівлю можна проводити один раз на два тижні.

Які рослини можна підгодовувати молоком

Які рослини люблять молоко? Це троянди, герань, азалії, примули, аспарагус, фікуси. Після молочної підгодівлі вони стають просто розкішними. Якщо рослини зів'яли, то молочна підгодівля поверне їх до життя.

Якщо протирати листя фікуса звичайним коров'ячим молоком, вони стануть добре рости, будуть міцними і здоровими. Листя рослин не лише матимуть розкішний блиск, але на них довго не сідатиме пил. Люблять молоко і городні культури: помідори, баклажани, всі види капусти, огірки.

Важливо! Молочна вода не підійде для підгодівлі пальм, кактусів і сукулентів.

Секрет досвідчених господинь! Що додати до котлетного фаршу - картоплю чи хліб

вівторок, 23 квітень 2024, 9:14

Всі ми звикли додавати до котлетного фаршу і картоплину і хліб, як робили наші мами та бабусі. Ці інгредієнти додаються для того, щоб зробити готові м’ясні вироби пишнішими та соковитішими, передають Патріоти України. Ось тільки варто задуматись, що к...

Не робіть так! П’ять поширених помилок, які можуть зробити несмачним олів’є

вівторок, 23 квітень 2024, 8:13

Салат олів’є - страва, яка часто з’являється на святковому столі. Навіть якщо багато хто вважає його уже давно непопулярним, тривіальним та некорисним через майонез, яким він заправляється. Цю страву так полюбляли готувати на застілля наші мами та бабу...