
Експерти попереджають, що не потрібно готувати страви у великих обсягах, якщо сім'я та гості не планують з'їсти їх у найближчі кілька годин, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.
Салати входять до однієї з найнебезпечніших, з епідеміологічної точки зору, груп. Це багатокомпонентні страви, які складаються з інгредієнтів із різними мікробіологічними показниками. До того ж, у процесі нарізування частина інгредієнтів може бути забрудненою. Ми всі знаємо, що господині люблять приготувати більше, а деякі не тільки відразу змішують всі інгредієнти, але й заправляють їх майонезом або іншими соусами. Термін придатності таких страв є досить коротким, пояснили лікарі.
Фахівці уточнили, що якщо до салату додали всі інгредієнти, крім соусу, то зберігати його в холодильнику можна не більше 12 годин. Якщо страва вже заправлена майонезом, то вжити її слід протягом 6 годин.
Якщо салат заправити майонезом відразу, то вранці 1 січня він плаватиме у воді, бо мариновані та солоні компоненти викличуть виділення вологи. У салаті вже почнуться процеси мікробіологічного псування, а значить, їсти його буде не можна. Це може бути небезпечним для здоров'я, кажуть експерти.
Щоб приготувати салат на кілька днів наперед, лікарі рекомендують нарізати всі інгредієнти та розфасувати їх по контейнерах. Тоді при необхідності можна швидко підготувати потрібну порцію страви та заправити її соусом безпосередньо перед подачею.
Хоча доступ до свіжих фруктів восени та взимку може бути проблемою, якщо ви живете в холодному кліматі, але ви, скоріше за все, вже помітили, що хурма з'являється у вашому місцевому продуктовому магазині. Загалом існує кілька сортів хурми, зокрема Фую,...
Конденсат на вікнах, що виникає від зіткнення теплого внутрішнього повітря з холодним склом, є ознакою підвищеної вологості та слабкої вентиляції. Це небезпечно, оскільки може призвести до грибка і цвілі, пише ТСН, передають Патріоти України. Вирішити ...