Експерти попереджають, що не потрібно готувати страви у великих обсягах, якщо сім'я та гості не планують з'їсти їх у найближчі кілька годин, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.
Салати входять до однієї з найнебезпечніших, з епідеміологічної точки зору, груп. Це багатокомпонентні страви, які складаються з інгредієнтів із різними мікробіологічними показниками. До того ж, у процесі нарізування частина інгредієнтів може бути забрудненою. Ми всі знаємо, що господині люблять приготувати більше, а деякі не тільки відразу змішують всі інгредієнти, але й заправляють їх майонезом або іншими соусами. Термін придатності таких страв є досить коротким, пояснили лікарі.
Фахівці уточнили, що якщо до салату додали всі інгредієнти, крім соусу, то зберігати його в холодильнику можна не більше 12 годин. Якщо страва вже заправлена майонезом, то вжити її слід протягом 6 годин.
Якщо салат заправити майонезом відразу, то вранці 1 січня він плаватиме у воді, бо мариновані та солоні компоненти викличуть виділення вологи. У салаті вже почнуться процеси мікробіологічного псування, а значить, їсти його буде не можна. Це може бути небезпечним для здоров'я, кажуть експерти.
Щоб приготувати салат на кілька днів наперед, лікарі рекомендують нарізати всі інгредієнти та розфасувати їх по контейнерах. Тоді при необхідності можна швидко підготувати потрібну порцію страви та заправити її соусом безпосередньо перед подачею.
Не всі дрова однаково придатні для використання в різних типах опалювального обладнання, передають Патріоти України. Кожна порода дерева відрізняється характерною щільністю структури, тому не всі дрова однаково придатні для опалення. Які дрова найкраще...
Цей простий візуальний тест розкаже вам, чи збудуться ваші найзаповітніші бажання. передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Подивіться на картинку внизу і виберіть одну зі сніжинок. Так ви дізнаєтеся, чи стане 2025 рік тим, у якому здійсниться в...