Слушна порада: Навіщо у взуття кладуть гущу з-під кави

Запашна чорна кава допоможе позбутися неприємного запаху взуття. Для цього необхідно використовувати не цілі або мелені зерна, а кавову гущу.

Остання залишається після приготування кави. Її слід висушити, а потім насипати у взуття та залишити на кілька годин, рекомендує польське видання Gazeta.

Потім взуття потрібно добре витрусити, простеживши, щоб у ньому не залишилося крупиць.

Як наголошується в статті, кавова гуща здатна вбирати вологу та рятувати черевики від неприємних запахів. Замість кави також можна використовувати харчову соду – вона працює так само, абсорбуючи запахи й

Неприємний запах може виникати, якщо взуття низької якості, догляд за ним – неправильний або якщо його власник страждає від підвищеної пітливості ніг.

На ринку можна знайти спеціальні засоби, які допоможуть позбутися поганого запаху, але домашній метод з кавою або содою є досить ефективним і не вимагає додаткових витрат.

На що ще згодитися кавова гуща

Як відомо, у Львові за допомогою кавової гущі вирішили боротися з ожеледицею на вулиці. Пілотний проєкт запустили в січні 2021 року.

Рішення було прийнято, оскільки абразивні властивості кави допоможуть в боротьбі з ожеледицею, але гуща при цьому не заподіє шкоди рослинам.

Повідомлялося, що подібну практику з кавовою гущею використовували в Великобританії, хоча і не масово.

Кава також використовують для створення скрабів для шкіри, які вже довели свою користь. Зокрема, лінолева кислота, що міститься в каві, допомагає організму боротися з вільними радикалами, уповільнює процес старіння і запобігає втраті колагену.

Більш докладно про користь кавового скрабу для тіла читайте тут.

Також каву можна використовувати як добриво для рослин. Вона особливо добре підходить для плодових дерев і квітів: троянд, азалій, рододендрону, гортензій і камелії. Кава додає грунту кислотності і відлякує шкідників.

Також його можна використовувати в якості дезодоранту для рук або холодильника. Волога кавова гуща допоможе позбавити руки від запаху цибулі або часнику. А суха проварена кава відмінно підійде для дезодорування холодильника: вона усуне всі неприємні запахи.

Кава також підійде як засіб для миття посуду. Завдяки своїй грубій структурі кавова гуща відмінно відтирає засохлий бруд і залишки їжі. Її можна використовувати для миття каструль і сковорідок замість соди і побутової хімії.

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...