Смачна домашня ковбаса: 99% м'яса без желатину й оболонки

Рецепт домашньої курячої ковбаси, яка складається тільки з курячого м'яса і спецій, без додавання желатину або крохмалу, зазначають Патріоти України.

Для формування не потрібна натуральна оболонка, рецепт дуже простий без зайвих заморочок. Готується відмінна корисна заміна магазинній ковбасі.

Щоб приготувати курячу ковбасу, візьміть:

  • Курячі стегна без шкіри — 600 гр
  • Часник — 1 зубчик
  • Мускатний горіх — щіпка
  • Сіль, чорний перець — за смаком
  • Вершкове масло — 10 г
  • Лимонний сік — 1 ч. л.

1. Нарізати невеликими кубиками курячі стегна. Посолити, поперчити за смаком, додати подрібнений часник, вершкове масло, лимонний сік і мускатний горіх. Добре перемішати.

2. Викласти м'ясо на харчову плівку і скрутити ковбаску, краї зав'язати ниткою. Не шкодуйте харчової плівки, щоб вона не луснула у воді під час варіння. Варити 40 хвилин. Потім дати повністю охолонути й покласти в холодильник на 4-5 годин. Також можна запекти в жаровні. Якщо будете запікати, то візьміть рукав для запікання і скрутіть рулет. Зробіть зверху проколи зубочисткою, щоб рукав не тріснув під час запікання. Запікати при 200 градусах 30-35 хвилин.

3. Готовий рулет можна нарізати кільцями товщиною близько 1 см. Тонко не вийде, оскільки рулет буде розпадатися, він же не містить желатину або крохмалю.

Покроковий відеорецепт:

Джерело: Ukr.Media

Розставлено крапки над "і": При якій температурі правильно прати постільну білизну та рушники - не 40°C і не 60°C

неділя, 6 липень 2025, 18:15

Прання постільної білизни і рушників є невід’ємною частиною підтримки чистоти та гігієни у домі. Важливо не лише регулярно проводити цей процес, але й правильно обирати температуру прання, адже саме вона впливає на якість очищення, знищення бактерій, п...

Секрет ресторанної курки розкрито: Всього один інгредієнт - і м’ясо тане в роті

неділя, 6 липень 2025, 17:57

Куряча грудка - популярний вибір для здорових та швидких страв. Але часто після приготування вона виходить сухою, жорсткою та несмачною. Проте один простий трюк може змінити все - і ваша курятина буквально танутиме в роті, Патріоти України. Навіть при...