Смачна домашня ковбаса: 99% м'яса без желатину й оболонки

Рецепт домашньої курячої ковбаси, яка складається тільки з курячого м'яса і спецій, без додавання желатину або крохмалу, зазначають Патріоти України.

Для формування не потрібна натуральна оболонка, рецепт дуже простий без зайвих заморочок. Готується відмінна корисна заміна магазинній ковбасі.

Щоб приготувати курячу ковбасу, візьміть:

  • Курячі стегна без шкіри — 600 гр
  • Часник — 1 зубчик
  • Мускатний горіх — щіпка
  • Сіль, чорний перець — за смаком
  • Вершкове масло — 10 г
  • Лимонний сік — 1 ч. л.

1. Нарізати невеликими кубиками курячі стегна. Посолити, поперчити за смаком, додати подрібнений часник, вершкове масло, лимонний сік і мускатний горіх. Добре перемішати.

2. Викласти м'ясо на харчову плівку і скрутити ковбаску, краї зав'язати ниткою. Не шкодуйте харчової плівки, щоб вона не луснула у воді під час варіння. Варити 40 хвилин. Потім дати повністю охолонути й покласти в холодильник на 4-5 годин. Також можна запекти в жаровні. Якщо будете запікати, то візьміть рукав для запікання і скрутіть рулет. Зробіть зверху проколи зубочисткою, щоб рукав не тріснув під час запікання. Запікати при 200 градусах 30-35 хвилин.

3. Готовий рулет можна нарізати кільцями товщиною близько 1 см. Тонко не вийде, оскільки рулет буде розпадатися, він же не містить желатину або крохмалю.

Покроковий відеорецепт:

Джерело: Ukr.Media

Секрет досвідчених господинь! Що додати до паски щоб вона довго не черствіла, як її зберігти свіжою

вівторок, 23 квітень 2024, 16:56

Що робити, щоб паска довго не черствіла, як довше зберегти її свіжою, передають Патріоти України. Розповідаємо, що додавати до пасок під час готування, щоб вони подовше залишались свіжими, ділимося секретами, як їх краще зберігати, щоб вони не зачерств...

Секрет досвідчених господинь! Як позбутися неприємного запаху під час приготування минтая

вівторок, 23 квітень 2024, 16:08

Минтай можна було б сміливо назвати ідеальним сортом риби, якби не неприємний запах у процесі приготування. Саме тому молоді господині для смаження намагаються вибрати менш ароматний продукт. Однак за правильного підходу запах можна нейтралізувати, пе...