Смачні пиріжки з начинкою з бринзи та зелені - готуються дуже просто і швидко

Пропонуємо вам приготувати тонкі пироги з дріжджового тіста. Готуються вони дуже просто, а з'їдаються за лічені хвилини, передають Патріоти України.

Тісто виходить тонким, повітряним, але не має кислого дріжджового запаху. Їсти їх краще в гарячому вигляді, а якщо вони у вас охололи, то просто розігрійте їх, і приємний смак повернеться до вас.

Необхідні продукти для тіста

  • 50 мілілітрів води
  • 2 г сухих дріжджів
  • пів чайної ложки цукру
  • 50 мл рослинної олії
  • 2 грами соди
  • 100 мл кефіру
  • 250 грамів пшеничного борошна

Для начинки

  • 330 грам бринзи
  • 1 куряче яйце
  • 1 білок
  • зелень

Додатково

  • 1 жовток
  • пів чайної ложки води (молока)

Починаємо приготування

  1. У миску вливаємо воду і додаємо дріжджі, в такому вигляді залишаємо на 2 хвилини. Потім перемішуємо, додаємо цукор, рослинну олію і соду. Туди ж вливаємо кефір і перемішуємо. Потім всипаємо просіяне борошно і замішуємо м'яке тісто.
  2. Вимішуємо тісто 5-7 хвилин. Потім кладемо його в пакет і залишаємо в теплому місці на 20 хвилин.
  3. Бринзу натираємо на тертці. Додаємо в неї куряче яйце і білок. Туди ж кладемо подрібнену зелень і перемішуємо.
  4. Тісто ділимо на 2 частини та скачуємо у вигляді коржа. У центр кладемо начинку, а краї защипуємо.
  5. Перекладаємо отримані заготовки на деко, застелене пергаментним папером і руками надаємо їм форму.
  6. В жовток, додаємо воду і змащуємо коржі. Проколюємо їх зверху виделкою і залишаємо на 10 хвилин.
  7. Випікаємо коржі в духовці, розігрітій до 200-220 градусів протягом 15-20 хвилин. А потім подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Джерело: Ukr.Media

Дачникам на замітку! ТОП-10 невибагливих рослин, які можна посадити у дворі

середа, 23 квітень 2025, 16:27

Прикрасьте свій внутрішній дворик рослинами, які залишаються зеленими, яскравими та квітучими, не вимагаючи ретельного догляду чи постійного поливу, передають Патріоти України. На щастя, деякі рослини не тільки красиві, але й практично незнищенні, за с...

А ви це знали? Які овочі втрачають свою користь після приготування

середа, 23 квітень 2025, 12:27

Розповідаємо, які овочі після тривалого приготування втрачають практично всю свою користь, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.