Смачніше цукерок, а користі більше. Фрукти в карамелі, які легко готувати

Для дітей замість цукерок і льодяників можна приготувати домашні ягоди і фрукти в карамелі. Вони виходять настільки гарними, що ними неможливо намилуватися. Солодкість готується виключно з натуральних інгредієнтів. Такі ласощі виходять корисними, на відміну магазинних, передають Патріоти України.

Інгредієнти

Для приготування фруктів і ягід в карамелі будуть потрібні наступні продукти:

  • будь-які ягоди і фрукти на свій смак;
  • 200 г цукрового піску (один стакан);
  • 70 мл води (чотири столові ложки і ще дві чайні ложки);
  • 10 мл свіжого соку лимона.

До складу карамелі входить лимонна кислота, завдяки якій карамель НЕ зацукровується. Її можна замінити свіжовичавленим соком лимона.

Процес приготування десерту

Фрукти і ягоди добре промити, обсушити, видалити плодоніжки, очистити від шкірки. Ягоди краще підбирати невеликі і міцні, фрукти нарізати шматочками. Невеликі фрукти, наприклад, мандарини, можна використовувати цілком.

Насадити ягоди і шматочки фруктів на дерев'яні шпажки. Також можна використовувати палички для суші.

Приготувати густий цукровий сироп. Для цього в каструлю вилити воду, додати цукор, покласти лимонну кислоту і поставити на плиту. Коли суміш закипить, зменшити вогонь і варити приблизно 10-15 хв. Готовність карамелі слід перевірити в такий спосіб: капнути краплю сиропу в крижану воду - готова карамель відразу застигає.

Занурити всі фрукти і ягоди на шпажках в гарячу карамель.

Потім відразу ж перенести в крижану воду.

Карамель відразу застигає і перетворюється в оболонку, що нагадує скло.

Плоди в такій карамелі виглядають просто приголомшливо.

Можна також приготувати фруктово-ягідний шашличок.

Для цього потрібно нанизати декілька різних ягід і шматочків фруктів на дерев'яні палички, також облити їх карамеллю з усіх боків і занурити в крижану воду, налиту в форму, яка підходить за розміром до шпазі.

Виходить дуже смачно і красиво, а готується просто і швидко.

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...