Для дітей замість цукерок і льодяників можна приготувати домашні ягоди і фрукти в карамелі. Вони виходять настільки гарними, що ними неможливо намилуватися. Солодкість готується виключно з натуральних інгредієнтів. Такі ласощі виходять корисними, на відміну магазинних, передають Патріоти України.
Інгредієнти
Для приготування фруктів і ягід в карамелі будуть потрібні наступні продукти:
До складу карамелі входить лимонна кислота, завдяки якій карамель НЕ зацукровується. Її можна замінити свіжовичавленим соком лимона.
Процес приготування десерту
Фрукти і ягоди добре промити, обсушити, видалити плодоніжки, очистити від шкірки. Ягоди краще підбирати невеликі і міцні, фрукти нарізати шматочками. Невеликі фрукти, наприклад, мандарини, можна використовувати цілком.
Насадити ягоди і шматочки фруктів на дерев'яні шпажки. Також можна використовувати палички для суші.
Приготувати густий цукровий сироп. Для цього в каструлю вилити воду, додати цукор, покласти лимонну кислоту і поставити на плиту. Коли суміш закипить, зменшити вогонь і варити приблизно 10-15 хв. Готовність карамелі слід перевірити в такий спосіб: капнути краплю сиропу в крижану воду - готова карамель відразу застигає.
Занурити всі фрукти і ягоди на шпажках в гарячу карамель.
Потім відразу ж перенести в крижану воду.
Карамель відразу застигає і перетворюється в оболонку, що нагадує скло.
Плоди в такій карамелі виглядають просто приголомшливо.
Можна також приготувати фруктово-ягідний шашличок.
Для цього потрібно нанизати декілька різних ягід і шматочків фруктів на дерев'яні палички, також облити їх карамеллю з усіх боків і занурити в крижану воду, налиту в форму, яка підходить за розміром до шпазі.
Виходить дуже смачно і красиво, а готується просто і швидко.
Білий одяг завжди дуже швидко забруднюється. Більшість із нас поспішає швидше вкинути його у гарячу воду і випрати, передають Патріоти України. Однак експертка з прання Кеті Робертс попередила, що високі температури можуть зробити пляму твердою і непри...
Кожен, хто коли-небудь займався випічкою, знає, що навіть найдрібніші деталі можуть вплинути на кінцевий результат. Однією з таких деталей є температура яєць. Часто в рецептах зазначено, що яйця повинні бути кімнатної температури, але чому це так важли...