Для дітей замість цукерок і льодяників можна приготувати домашні ягоди і фрукти в карамелі. Вони виходять настільки гарними, що ними неможливо намилуватися. Солодкість готується виключно з натуральних інгредієнтів. Такі ласощі виходять корисними, на відміну магазинних, передають Патріоти України.
Інгредієнти
Для приготування фруктів і ягід в карамелі будуть потрібні наступні продукти:
До складу карамелі входить лимонна кислота, завдяки якій карамель НЕ зацукровується. Її можна замінити свіжовичавленим соком лимона.
Процес приготування десерту
Фрукти і ягоди добре промити, обсушити, видалити плодоніжки, очистити від шкірки. Ягоди краще підбирати невеликі і міцні, фрукти нарізати шматочками. Невеликі фрукти, наприклад, мандарини, можна використовувати цілком.
Насадити ягоди і шматочки фруктів на дерев'яні шпажки. Також можна використовувати палички для суші.
Приготувати густий цукровий сироп. Для цього в каструлю вилити воду, додати цукор, покласти лимонну кислоту і поставити на плиту. Коли суміш закипить, зменшити вогонь і варити приблизно 10-15 хв. Готовність карамелі слід перевірити в такий спосіб: капнути краплю сиропу в крижану воду - готова карамель відразу застигає.
Занурити всі фрукти і ягоди на шпажках в гарячу карамель.
Потім відразу ж перенести в крижану воду.
Карамель відразу застигає і перетворюється в оболонку, що нагадує скло.
Плоди в такій карамелі виглядають просто приголомшливо.
Можна також приготувати фруктово-ягідний шашличок.
Для цього потрібно нанизати декілька різних ягід і шматочків фруктів на дерев'яні палички, також облити їх карамеллю з усіх боків і занурити в крижану воду, налиту в форму, яка підходить за розміром до шпазі.
Виходить дуже смачно і красиво, а готується просто і швидко.
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...