Смачніше за котлети! Як приготувати м'ясні оладки з фаршу на перекус

З м'ясного фаршу можна готувати не лише котлети, фрикадельки для супу чи тефтелі, але й смачні та ситні оладки. Вони легкі та швидкі у приготуванні, чимось нагадують ліниві смажені пиріжки, передають Патріоти України.

Фудблогерка Інна Шумак (shumak_inna) на своїй сторінці в Instagram поділилася рецептом оладок з фаршем.

Інгредієнти:

  • фарш – 400 г
  • яйця – 2 шт
  • кефір – 1 скл
  • борошно – 1 скл
  • цибуля – 1 шт
  • сіль – 1 ч. л.
  • сода – 1 ч. л.
  • цукор – 1 ч. л.

Спосіб приготування:

1. Цибулю подрібнити та підсмажити до легкої золотистості.

2. Додати до цибулі фарш та готувати до готовності.

3. Окремо збити яйця, додати до них теплий кефір, сіль, цукор та соду. Перемішати.

4. До отриманої маси додати борошно та перемішати, щоб маса була однорідна та без грудочок.

5. До отриманого тіста додати охолоджений фарш, перемішати.

6. Ложкою викласти тісто на сковорідку та посмажити оладки. Готово!

Як варити бульйон, щоб він був прозорим і ароматним - три секретні способи

неділя, 16 листопад 2025, 19:11

Смачний домашній бульйон - це класика будь-якого столу. Хоча приготування здається простим, ідеальний бульйон вимагає уваги та правильного підбору інгредієнтів, передають Патріоти України. Основні правила:. Три способи приготування:. Бульйон можна пода...

Проросла картопля: Коли її можна їсти, а коли викидати

неділя, 16 листопад 2025, 18:45

Картопля - корисний і універсальний продукт, але що робити, якщо вона проросла? Дієтологи пояснюють, що не кожен паросток робить картоплю небезпечною, передають Патріоти України. Основні правила:. Накопичення шкідливих сполук найбільше біля паростків, ...