Смачно - і не треба великих затрат! Оладки з картоплі та м'яса - рецепт ситної страви за старовинним рецептом

Оладки - це старовинна страва, яку готували ще наші бабусі. Якщо зараз найпопулярнішими вважаються класичні оладки зі сметаною або з яблуками, які подаються як десерт, то раніше це була страва, якою можна було ситно пообідати і навіть повечеряти, передають Патріоти України.

Пропонуємо до вашої уваги рецепт оладок з додаванням м'яса та картоплі. Фактично, це ті самі зрази. Але готуються вони інакше.

Рецепт оладок з картоплею та м'ясом

Інгредієнти:

  • куряча грудка – 500 г;
  • картопля – 600 г;
  • сметана – 100 г;
  • майонез – 100 г;
  • яйце – 1 шт;
  • борошно – 100 г;
  • олія рослинна - 3 ст.л;
  • сіль, перець.

М'ясо рубаємо на дрібні частини, змішуємо з яйцем, сметаною та майонезом, солимо і перчимо, додаємоспеції за смаком, борошно та ретельно перемішуємо.

Картоплю натираємо на тертці, солимо, залишаємо на 5 хвилин, віджимаємо сік. Додаємо перець та сіль.

Змішуємо м'ясну та картопляну маси і у нас виходить тісто для оладок.

Викладаємо тісто столовою ложкою в сковороду. Обсмажуємо оладки на олії з двох сторін до рум'яної скоринки. Подаємо оладки зі сметаною, або сметанним соусом.

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...