Під час новорічних та різдвяних свят всі наситилися традиційними майонезними салатами, закусками з червоною рибою та ікрою, а також безліччю страв із м'яса. Пропонуємо три прості рецепти легких супів, які допоможуть відновитися після святкових застіль, передають Патріоти України.
Курячий суп з брокколі
Інгредієнти: куряче філе (1-2 шт.), капуста брокколі (0,5 кг), картопля (2 шт.), цибуля (1 шт.), морква (2 шт.), масло вершкове (50 г), кріп (20 г), чорний запашний перець, сіль.
Картоплю помити, почистити, нарізати скибочками. Щоб вона не почорніла, покласти в ємність з холодною водою.
Капусту брокколі промити під проточною водою, залишити на паперових рушниках, щоб видалити вологу. Розрізати на суцвіття невеликого розміру.
Куряче філе промити під проточною водою, взяти каструлю, налити воду і покласти його туди. Закип'ятити і проварити філе 15-20 хвилин.
Курку вийняти з бульйону, нарізати кубиками. Бульйон процідити через сито.
Помити і почистити моркву і цибулю, порізати на дрібні шматочки.
Взяти сковороду, обсмажити на вершковому маслі цибулю, моркву і курку.
У каструлю з курячим бульйоном викласти картоплю, обсмажені овочі та курку, перемішати, закип'ятити. Додати сіль, перець та інші спеції за смаком.
Після того, як все закипить, проварити хвилин 10-15, а потім додати брокколі та проварити ще 5-7 хвилин.
Перед подачею прикрасити нарізаним кропом або іншою зеленню за смаком.
Смачного!
Грибний суп з кмином
Інгредієнти: печериці (300 г), морква (3 шт.), вершкове масло (2 ст. л.), кмин (1/4 ч. л.), курячий бульйон (4 ст. л.), червона цибуля (1 шт.), червоний винний оцет (1 ст. л.), сметана (1/3 ст.), сіль, перець.
Взяти 3 штуки середньої моркви, помити, почистити, розрізати уздовж на 4 частини і нарізати на шматки по 2,5 см.
Червону цибулину помити, очистити від шкірки, нарізати дрібними кубиками.
Печериці промити під проточною водою і тонко нарізати.
У сковороді з високим бортиком або каструлі розтопити вершкове масло і підсмажити кмин до появи аромату (близько 1-2 хвилин).
Потім в ємність з кмином додати нарізані гриби, посолити і поперчити. Протушкувати 5-7 хвилин.
Потім туди ж додати бульйон і моркву, довести до кипіння. Варити до тих пір, поки морква не стане м'якою (приблизно 10-15 хвилин).
В іншій ємності необхідно замаринувати цибулю - для цього потрібно змішати цибулю, оцет і дрібку солі.
Також для цієї страви можна окремо підсмажити хліб.
Коли суп звариться, покласти в нього мариновану цибулю і сметану. Подавати з грінками.
Смачного!
Гарбузовий суп-пюре
Інгредієнти: м'якоть гарбуза (300 г), морква (2 шт.), курячий бульйон (1,5 л), вершки (200 мл), оливкова олія (2 ст. л.), фундук або гарбузове насіння (50 г), мускатний горіх (1 щіпка), сіль, перець, зелень для прикраси.
Моркву промити під проточною водою, очистити від шкірки, нарізати кубиками.
Гарбуз помити, нарізати скибочками.
У каструлі з товстими стінками розігріти оливкову олію і злегка підрум'янити овочі, потім влити курячий бульйон, проварити 10-15 хвилин.
Підігріти вершки.
Бульйон з овочами перелити в чашу блендера, подрібнити, додати вершки, сіль, мускатний горіх та інші спеції за смаком.
Горіхи почистити, підсмажити на розігрітій без масла сковороді. Перед подачею суп можна прикрасити зеленню і горіхами.
Смачного!
Не всі дрова однаково придатні для використання в різних типах опалювального обладнання, передають Патріоти України. Кожна порода дерева відрізняється характерною щільністю структури, тому не всі дрова однаково придатні для опалення. Які дрова найкраще...
Цей простий візуальний тест розкаже вам, чи збудуться ваші найзаповітніші бажання. передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Подивіться на картинку внизу і виберіть одну зі сніжинок. Так ви дізнаєтеся, чи стане 2025 рік тим, у якому здійсниться в...