Раптом усвідомили, що вживаєте дуже багато цукру? І тут першою жертвою стає саме чай. Рішення прибрати цукор з улюбленої чашки чаю здається оптимальним варіантом, але часто в таких випадках чай перестає приносити задоволення, яке було раніше. Не варто діяти так радикально, просто відмовтеся від цукру на користь інших підсолоджувачів, передають Патріоти України.
Мед та чай з гірким смаком – відмінне поєднання. Просто заваріть чай і перемішайте із чайною ложкою меду. Можна куштувати різний мед, тоді і сам ароматний напій буде щоразу різним.
Той самий цукор, тільки з іншими властивостями — і жодного глікемічного індексу. У поєднанні з чаєм така добавка дуже нагадує звичний коричневий цукор.
Ще один очевидний варіант, на який варто звернути увагу. Стевія наділяє чай особливим лакричним смаком, м’яким і солодкуватим.
Чорний чай без добавок, чай з лимоном, ройбуш та молочний улун – усі ці варіанти добре поєднуються з кленовим сиропом. Тепер у вашого улюбленого напою з’явиться ще й тонкий горіховий смак, який навіть сподобається гурманам.
Корінь лакриці або солодки – це два в одному, і підсолоджувач, і чай, в якому немає доданих цукрів, але є дуже солодкий смак. Ця добавка чудово поєднується зі звичайним та трав’яним чаєм. При цьому солодка ще з давніх-давен використовувалася для лікування багатьох проблем зі здоров’ям, включаючи неприємності зі шлунком, а також допомагала зняти стрес і усунути занепокоєння.
Кокосова олія у чаї? Звучить як невдалий жарт, і така реакція на таку пропозицію це абсолютно нормально. Насправді ця олія оптимально поєднується із зеленим, а також з трав’яними чаями.
Трохи фруктових солодощів замість цукру — і чай стане іншим не лише на смак, а й за своїми корисними властивостями. Додайте жменьку порізаних фруктів у звичний напій, наприклад, полуницю, малину, чорницю, персики або лохину. Можна процідити отриману суміш, а можна пити так.
Організму людини потрібна сіль, адже без неї він не може нормально функціонувати. Але інколи солоної їжі хочеться надто сильно. І це може вказувати на проблеми зі здоров'ям. Чому хочеться солоного - читайте в матеріалі ТСН.ua, передають Патріоти Україн...
Нове дослідження свідчить, що кава здатна зменшити ймовірність розвитку цукрового діабету 2 типу, але лише за умови, що її вживають без додавання цукру, передають Патріоти України. У рамках одного з досліджень, у якому взяли участь майже 290 тисяч люде...