Смачно й корисно! Що краще додати до чаю замість цукру

Раптом усвідомили, що вживаєте дуже багато цукру? І тут першою жертвою стає саме чай. Рішення прибрати цукор з улюбленої чашки чаю здається оптимальним варіантом, але часто в таких випадках чай перестає приносити задоволення, яке було раніше. Не варто діяти так радикально, просто відмовтеся від цукру на користь інших підсолоджувачів, передають Патріоти України.

Мед

Мед та чай з гірким смаком – відмінне поєднання. Просто заваріть чай і перемішайте із чайною ложкою меду. Можна куштувати різний мед, тоді і сам ароматний напій буде щоразу різним.

Кокосовий цукор

Той самий цукор, тільки з іншими властивостями — і жодного глікемічного індексу. У поєднанні з чаєм така добавка дуже нагадує звичний коричневий цукор.

Стевія

Ще один очевидний варіант, на який варто звернути увагу. Стевія наділяє чай особливим лакричним смаком, м’яким і солодкуватим.

Кленовий сироп

Чорний чай без добавок, чай з лимоном, ройбуш та молочний улун – усі ці варіанти добре поєднуються з кленовим сиропом. Тепер у вашого улюбленого напою з’явиться ще й тонкий горіховий смак, який навіть сподобається гурманам.

Лакричне коріння

Корінь лакриці або солодки – це два в одному, і підсолоджувач, і чай, в якому немає доданих цукрів, але є дуже солодкий смак. Ця добавка чудово поєднується зі звичайним та трав’яним чаєм. При цьому солодка ще з давніх-давен використовувалася для лікування багатьох проблем зі здоров’ям, включаючи неприємності зі шлунком, а також допомагала зняти стрес і усунути занепокоєння.

Кокосова олія

Кокосова олія у чаї? Звучить як невдалий жарт, і така реакція на таку пропозицію це абсолютно нормально. Насправді ця олія оптимально поєднується із зеленим, а також з трав’яними чаями.

Свіжі фрукти

Трохи фруктових солодощів замість цукру — і чай стане іншим не лише на смак, а й за своїми корисними властивостями. Додайте жменьку порізаних фруктів у звичний напій, наприклад, полуницю, малину, чорницю, персики або лохину. Можна процідити отриману суміш, а можна пити так.

Це така смакота! Чому обов'язково потрібно їсти квашену капусту і як її готувати, щоб вона була хрусткою

вівторок, 16 грудень 2025, 6:30

Квашена капуста - один із найсмачніших і найкорисніших продуктів. Готувати її можна дуже просто в домашніх умовах, достатньо всього лише - вибрати не мляву, соковиту капусту, і знати, як її правильно готувати, щоб закуска була без неприємного запаху, п...

Варто знати! Що покласти під ялинку, щоб притягнути удач

вівторок, 16 грудень 2025, 0:30

Новий 2026 рік уже близько, тому багато хто вже почав прикрашати ялинку та наповнювати дім символами удачі. За давніми традиціями, певні предмети під новорічним деревом здатні привабити процвітання, здоров’я та гармонію, передають Патріоти України. Екс...