Смачно, як у бабусі! Чебуреки з курячим лівером - рецепт від "пекельного" шефа

Такої смакоти ви далебі ще не куштували! Шеф-кухар Алекс Якутов – суддя нового кулінарного реаліті-шоу "Пекельна кухня", що восени стартує на Новому каналі, – запевняє: чебуреки з лівером за цим рецептом стануть вашими фаворитами відразу й назавжди, передають Патріоти України.

Чебуреки – соковита м'ясна, сирна чи навіть фруктова начинка в хрумкому золотавому тісті – є улюбленою стравою багатьох українців

Їх готують із яловичим, свинячим, курячим або баранячим фаршем. Популярними начинками для чебуреків є також сир, вишні та яблука з корицею. Головний ведучий реаліті-шоу "Пекельна кухня" Алекс Якутов поділився рецептом чебуреків, начинених фаршем із курячих сердечок та печінки.

Рецепт чебуреків із курячим лівером

  • Час: 80 хвилин
  • Порції: 4 – 6

Чебуреки / Фото Новий канал

Приготування:

  1. Ретельно почистіть овочі від лушпиння. Цибулю та часник наріжте дрібними кубиками. Розігрійте сковорідку з невеликою кількістю олії та обсмажте нарізані овочі.
  2. Додайте печінку та серця, перемішайте та обсмажте.
  3. Подрібніть начинку в паштет за допомогою ножа, блендера або м'ясорубки.
  4. Додайте солі та перцю, перемішайте.
  5. Додайте до начинки подрібнену зелень та перемішайте. Охолодіть масу.

Тісто на чебуреки

Приготування:

  1. Пересипте в миску борошно та влийте 1/3 води. Посоліть та поперчіть і перемішайте.
  2. Замісіть в'язке тісто.
  3. Розігрійте сковорідку з олією до 200 градусів. Влийте її до тіста та продовжуйте замішувати його ложкою.
  4. Влийте до тіста решту води та вимісіть його до однорідної консистенції.
  5. Сформуйте з тіста кулю, загорніть її в шар харчової плівки та відправте в холодильник охолоджуватися на 40 хвилин.
  6. Вийміть тісто з холодильника, розділіть його на кульки та розкачайте.
  7. Покладіть в центр розкачаного тіста начинку та защипніть краї. Сформуйте чебурек спеціальним ножем.
  8. Обсмажте чебуреки у фритюрі до золотистої скоринки.
  9. Подавайте чебуреки до столу зі сметаною або аджикою. Смачного!

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...

Не робіть так! ТОП-7 помилок господинь, які псують смак перших страв

п’ятниця, 22 листопад 2024, 10:12

Супи є важливою частиною раціону харчування, їх особливо приємно вживати прохолодним весняним днем. Однак навіть досвідчені господині часто готують перші страви неправильно, що суттєво псує їхній смак, передають Патріоти України. 1.Неправильний вибір п...