Існує думка, що правильне харчування і жири несумісні. Вважається, що вони псують фігуру, але це не так, передають Патріоти України.
Дієтолог Світла Фус говорить, що вживати жири не тільки можна, але і потрібно, але необхідно звернути увагу, скільки грамів жиру споживається і переконатися, що баланс поживних речовин дотриманий.
Раціон буде збалансованим, якщо його калорійність забезпечується в наступних пропорціях:
Дієтолог, працює лікарем-дієтологом більше 30 років. Дієтолог проекту" "Зважені та щасливі", експерт шоу" Все Буде добре " на телеканалі СТБ. Автор проекту" "Диетамбой". З 2016 очолює Центр нормалізації ваги.
Автор книги "Невже це все через їжу? Лайфхаки по правильному харчуванню для підлітків", яку вона написала у співавторстві з дитячою письменницею Машею Сердюк.
Приблизно третя частина щоденних калорій повинна надходити з жирами.
"У перерахунку на 1 кг ваги людини нормальної комплекції складе близько 1 грама жиру. Це означає, що наша норма - не більше 60-70 грамів жиру щодня", - говорить дієтолог.
Щоб досягти оптимального балансу жирів в добовому раціоні Треба знати вміст жиру в повсякденних продуктах:
Також існують продукти, які містять ненасичені жири. У цьому списку є рослинні олії (кукурудзяна, лляна, соняшникова, соєва, оливкова), горіхи, оливки, авокадо та деякі види риби, такі як лосось, скумбрія та сардини.
Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...
Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...