Смачно, просто і нешкідливо! Як приготувати вдома курячі нагетси без олії та борошна

Курячі нагетси у багатьох асоціюються зі шкідливою їжею, і часто воно так і є – зазвичай їх готують у великій кількості олії. Проте на цей раз ми розповімо про таку собі альтернативу фастфуду. Ділимося на Ідеї 24 рецептом нагетсів без грама жиру, передають Патріоти України.

Що таке нагетси у класичному розумінні? Це шматочки курячого філе у паніруванні, які обсмажують в олії, переважно у фритюрі. Така страва дуже калорійна. Тож дієтологиня Олена Фаградян запропонувала свій варіант рецепту. Вона розповіла, як за лічені хвилини приготувати вдома хрусткі, смачні, а головне – корисні нагетси. Така закуска точно не зашкодить вашій фігурі.

Як приготувати дієтичні курячі нагетси: покроковий рецепт

Інгредієнти:

  • куряче філе – 1 кілограм;
  • Яєчні білки – 3 штуки;
  • Приправи – на ваш смак;
  • Вівсяні висівки для панірування.

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе подрібніть у фарш. Для цього можна використати як блендер, так і м'ясорубку.
  2. Тоді до м'яса додайте улюблені спеції (каррі, куркуму, солодку паприку тощо) та сіль. Усе добре перемішайте.
  3. З фаршу сформуйте кульки.
  4. Кожну кульку обмочіть у яєчному білку, а потім – у панірувальних пластівцях.
  5. Викладіть нагетси на встелену пергаментом форму для запікання і відправте у розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.

Смачного!

Курячі нагетси без олії та борошна – смачно, просто і нешкідливо. На 100 грамів – 122.59 ккал Б/Ж/У – 21.98/3.25/1.21

Інгредієнти:

куряча грудка 1 кг.
3 яєчні білки
приправи
вівсяні висівки для панірування

Приготування:

Подрібнюємо в блендері курячі грудки, додаємо спеції.
Скочуємо кульки з отриманого фаршу.
Обмочуємо кожну спочатку в яєчному білку, потім обвалюємо в паніруванні.
Деко застилаємо пергаментом, викладаємо наші нагетси і запікаємо 30 хвилин при температурі 200 градусів.
Смачного!

Господиням на замітку! Як правильно додавати соду в тісто, щоб випічка піднялася

понеділок, 24 лютий 2025, 7:12

Соду ми часто додаємо до тіста під час приготування випічки. Найчастіше її додають для того, щоб випічка піднялася, передають Патріоти України. Але сода сама по собі не може гарантувати результату. Для того, щоб відбулася потрібна хімічна реакція, її в...

Народні прикмети на 24 лютого. Чому українським жінкам та дівчатам цього дня заборонялося заплітати волосся

понеділок, 24 лютий 2025, 7:05

Християни східного обряду 24 лютого за новим стилем відзначає здобуття голови Іоанна Предтечі. В Іванів день на українців чекали перших ознак весни. У лісах вже з'являлися перші підсніжники та проліски. Починали прилітати та будувати гнізда перелітні п...