Смачно, просто і ситно! Листкові коржі з м'ясом, здатні замінити піцу

Пишні, ароматні коржі з начинкою здатні замінити повноцінне приймання їжі. Подавати їх до столу можна як самостійну страву, зазначають Патріоти України.

Відмінно підійдуть вони і для зустрічі раптових гостей. Додатковим плюсом є відсутність метушні з тістом. Шаруватість тут досягається виключно за рахунок особливостей збірки. Ніхто не завадить приготувати такі коржі із зпасом і відправити на зберігання в морозильну камеру.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • тепле молоко — 100 мл
  • вода — 200 мл
  • дріжджі — 6 г живих або 3 г сухих
  • цукор — 1/2 ч. л
  • сіль — 1 ч. л
  • масло рослинне — 3 ст. л
  • борошно — 500 г
  • масло вершкове — для змащення
  • яєчний жовток — для змащення

Для начинки:

  • м'ясо — 500 г
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • помідор — 1 шт.
  • сіль, чорний перець — за смаком
  • паприка — за смаком

Приготування:

Відправляємо в миску тепле молоко, додаємо в нього дріжджі, цукор і перемішуємо. Туди ж виливаємо воду, додаємо рослинну олію без запаху, сіль, знову все перемішуємо, а потім вводимо борошно.

Замішуємо тісто. Воно виходить м'яким, еластичним, не липне до рук. Готове тісто накриваємо плівкою і даємо 40 хвилин відпочити.

До дрібно нарізаного м'яса додаємо нарізану соломкою цибулю і порізаний на кубики помідор. Солимо, перчимо, додаємо паприку. Добре все перемішуємо.

Ділимо тісто на 2 частини. Розкачуємо максимально тонкий пласт, змащуємо його розтопленим вершковим маслом, а потім рівномірно розподіляємо по поверхні половину начинки і акуратно скручуємо в рулет.

Закручуємо рулет равликом, кінці підминаємо вниз.

Злегка струшуємо заготовку борошном, розкочуємо її качалкою, щоб отримати коржик. Поверхню рясно змащуємо яєчним жовтком і відправляємо в духовку.

Випікаємо при 180С протягом 35 хвилин, а потім відразу подаємо до столу.

Якщо є бажання начинку можна змінити на власний розсуд, додавши гриби, сир, шинку, болгарський перець, курку, зелень. У будь-якому випадку вийде смачно і ситно.

А ви це знали? Чому досвідчені городники саджають редиску тільки восени

п’ятниця, 22 листопад 2024, 13:00

Осіння посадка редиски має безліч переваг, які принесуть гарний урожай та міцні рослини. Як саме треба правильно саджати редиску під зиму та які нюанси треба знати? РБК-Україна (проект Styler) пояснює, чому посадка редиски восени може стати ідеальним в...

А ви це знали? Кому не можна їсти буряк

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:27

Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк . - Людям із сечокам...