Смачно, ще й корисно! Хрусткі рибні палички - простий рецепт ніжної риби в паніровці

Рибні палички - відома страва фастфуду, яку продають у формі напівфабрикатів. Однак приготувати їх вдома дуже просто, передають Патріоти України.

Золотисті рибні палички дуже сподобаються дітям, які не люблять рибу в звичайному вигляді. Для їх приготування вам знадобиться філе білої риби (хек, минтай, тиляпія, тріска, палтус) без кісточок і панірувальні сухарі. Приготувати палички можна в маслі на сковороді або в духовці, якщо ви хочете зробити страву менш калорійною.

Рибні палички на сковороді в маслі

  • Філе білої риби без кісток - 500 г.
  • Білий хліб - 150 г.
  • Молоко - 50 мл.
  • Яйця курячі - 1 шт.
  • Солі.
  • Зелень за смаком.
  • Сухарі панірувальні - 200 г.

Уважно оглянути філе, щоб в ньому не було кісточок. Хліб замочити в холодному молоці. Не віджимаючи хліб перемолоти його з рибою занурювальним блендером. Додати в фарш яйце, дрібно порізаний кріп, сіль, перець, добре перемішати. З фаршу зліпити однакові палички, рівномірно обваляти в панірувальних сухарях. На сковороді розігріти соняшникову олію і смажити палички з двох сторін до золотистого кольору під закритою кришкою.

Рибні палички в духовці з минтая

  • Філе минтая - 2 шт.
  • Панірувальні сухарі - 1.5 склянки.
  • Борошно - 150 г.
  • Яйце - 1 шт.
  • Жовток - 1 шт.
  • Сіль і перець за смаком.

Філе минтая подрібнити в м'ясорубці. Рибний фарш посолити і поперчити, додати до нього пару ложок панірувальних сухарів і жовток. Вимісити фарш руками до однорідності. Сформувати однакові рибні палички. Кожну паличку обваляти в борошні, потім у збитому яйці і в сухарях. Потім ще раз занурити в яйце і в сухарі. Викласти палички на застелене пергаментом деко і випікати 20 хвилин при 180 градусах.

Розставлено крапки над "і": При якій температурі правильно прати постільну білизну та рушники - не 40°C і не 60°C

неділя, 6 липень 2025, 18:15

Прання постільної білизни і рушників є невід’ємною частиною підтримки чистоти та гігієни у домі. Важливо не лише регулярно проводити цей процес, але й правильно обирати температуру прання, адже саме вона впливає на якість очищення, знищення бактерій, п...

Секрет ресторанної курки розкрито: Всього один інгредієнт - і м’ясо тане в роті

неділя, 6 липень 2025, 17:57

Куряча грудка - популярний вибір для здорових та швидких страв. Але часто після приготування вона виходить сухою, жорсткою та несмачною. Проте один простий трюк може змінити все - і ваша курятина буквально танутиме в роті, Патріоти України. Навіть при...