Смачний оселедець у домашніх умовах. А все завдяки цьому рецепту маринування

Усі ми полюбляємо рибку, особливо мариновану скумбрію, або оселедець. Та рідко купуємо, адже не впевнені у тому, що під виглядом маринованої риби нам продають свіжий продукт. Рекомендуємо відтепер купувати свіжу рибу та маринувати її самостійно, зазначають Патріоти України.

Рецепт перевірений не тільки на морській рибі, але і на річковій – смак неперевершений! Сьогодні ми поділимося із вами секретним рецептом такої рибки, а головне – не страшно годувати нею своїх рідних!

Інгредієнти:

  • Свіжо – розморожена риба – 1 кг;
  • Сіль – 6 ст. л.;
  • Цукор – 3 ст. л.;
  • Перець духмяний горошок – 10 шт;
  • Вода питна – 1 л;
  • Лист лавровий – 3 – 4 листочки.

Готуємо:

  1. Розпочнімо з маринаду: у каструлю налийте воду, додайте всі спеції та на середньому вогні варіть маринад 7 – 10 хвилин. Зніміть з плити та остудіть.
  2. Рибу очистіть та промийте. Покладіть у каструлю, або контейнер та залийте холодним маринадом.
  3. Поставте у холодильник не менше ніж на 3 доби. Але не перетримуйте більше 5-ти діб.

Смачного вам та усій вашій родині!

Не робіть помилок! ТОП-9 спецій, які повністю зіпсують смачні котлети

четвер, 9 жовтень 2025, 19:05

Котлети - найкраща страва для святкового столу, а також для обіду та вечері. Готувати їх можна практично з будь-якого м'яса, але саме з курячого буде найсмачніше, а ось спеції можуть як розкрити смак страви, так і зіпсувати їх, передають Патріоти Украї...

"Паста Амосова не вилікує"? Кардіологиня сказала, що насправді підтримує здоров'я серця

четвер, 9 жовтень 2025, 18:37

Дієтичних добавок, які були б по-справжньому корисними для серцево-судинної системи, не існує. Однак маркетинг у цій сфері працює доволі ефективно, спонукаючи людей вживати добавки, які, як обіцяють виробники, знижують ризик виникнення низки захворюван...