Смачний печінковий паштет - закуска на вагу золота

Паштет з печінки - це одна з найпопулярніших закусок. Пропонуємо простий, але дуже смачний рецепт. До речі, ви зможете приготувати його заздалегідь і покласти в морозильну камеру, передають Патріоти України.

Інгредієнти

  • печінка яловича — 800 г;
  • цибуля — 250 г;
  • морква — 250 г;
  • сіль і перець — за смаком;
  • масло вершкове — 200 г;
  • вода — 150 — 200 мл;
  • олія рослинна — 2 — 3 ст. л.

Приготування

Печінку ви можете брати будь-яку, як свинячу, яловичу, так і курячу. Печінку ріжемо на шматки, також на шматки нарізаємо цибулю і моркву. Розігріваємо олію та обсмажуємо овочі, через декілька хвилин додаємо печінку, все заправляємо сіллю і перцем.

Вливаємо води рівно стільки, скільки потрібно для того, щоб вона до половини накрила продукти. Закриваємо кришкою і тушкуємо на невеликому вогні до м'якості печінки. Періодично перемішуйте масу.

Виймаємо всі продукти зі сковороди, остуджуємо і подрібнюємо за допомогою блендера. Змішуємо з розм'якшеним вершковим маслом. Якщо паштет виходить сухуватим, тоді влийте пару ложок бульйону, в якому тушкувалися інгредієнти.

Розкладаємо паштет в ємності, накриваємо кришками та зберігаємо в холодильнику. Так страва лежить до 7 днів, але ви можете перекласти в морозильну камеру і там довго зберігати паштет.

Джерело: Ukr.Media

Як вибрати ідеальний iPad у 2025 році: гід від Foxtrot

вівторок, 25 листопад 2025, 18:17

Помилка у виборі iPad коштує дорого — в кращому випадку доведеться миритися з повільною роботою, в гіршому — планшет припадатиме пилом на полиці. Лінійка 2025 року пропонує чотири моделі, кожна з яких є найкращою для своїх завдань, але абсолютно не під...

Бережіться! ТОП-5 звичок, які погіршують зір

вівторок, 25 листопад 2025, 17:50

Як це може зашкодити очам - розповідає офтальмолог мережі «Новий Зір» Руслан Казбекович Тамбієв, лікар вищої категорії, офтальмохірург, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. У повсякденному житті ми рідко замислюємося, що часто перенавантажує...