Смачний печінковий паштет - закуска на вагу золота

Паштет з печінки - це одна з найпопулярніших закусок. Пропонуємо простий, але дуже смачний рецепт. До речі, ви зможете приготувати його заздалегідь і покласти в морозильну камеру, передають Патріоти України.

Інгредієнти

  • печінка яловича — 800 г;
  • цибуля — 250 г;
  • морква — 250 г;
  • сіль і перець — за смаком;
  • масло вершкове — 200 г;
  • вода — 150 — 200 мл;
  • олія рослинна — 2 — 3 ст. л.

Приготування

Печінку ви можете брати будь-яку, як свинячу, яловичу, так і курячу. Печінку ріжемо на шматки, також на шматки нарізаємо цибулю і моркву. Розігріваємо олію та обсмажуємо овочі, через декілька хвилин додаємо печінку, все заправляємо сіллю і перцем.

Вливаємо води рівно стільки, скільки потрібно для того, щоб вона до половини накрила продукти. Закриваємо кришкою і тушкуємо на невеликому вогні до м'якості печінки. Періодично перемішуйте масу.

Виймаємо всі продукти зі сковороди, остуджуємо і подрібнюємо за допомогою блендера. Змішуємо з розм'якшеним вершковим маслом. Якщо паштет виходить сухуватим, тоді влийте пару ложок бульйону, в якому тушкувалися інгредієнти.

Розкладаємо паштет в ємності, накриваємо кришками та зберігаємо в холодильнику. Так страва лежить до 7 днів, але ви можете перекласти в морозильну камеру і там довго зберігати паштет.

Джерело: Ukr.Media

ТОП-3 секрети ідеальних дерунів - хитрощі досвідчених кулінарів

четвер, 21 листопад 2024, 18:14

Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...

А ви це знали? Чи потрібно знімати пінку з м'яса під час варіння

четвер, 21 листопад 2024, 16:56

Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...