Смачний рулет з курячих грудок зі спеціями, запечений у духовці

Такий рулет з курятини зможе приготувати будь-хто. Він підійде як для повсякденного харчування, так і для святкового столу, передають Патріоти України.

Інгредієнти

  • курячі грудки — 2 шт.;
  • часник — 6 зубчиків;
  • лаврове листя — 3 шт.;
  • вино червоне сухе — 1,5 склянки;
  • мед — 2 ст. л.;
  • гірчиця зерниста — 2 ст. л.;
  • сіль велика — 1,5 ст. л.;
  • паприка — 1 ст. л.;
  • перець чорний горошком — 1 ч. л.;
  • розмарин сушений — 1/2 ч. л.

Приготування

  1. Підготувати грудки: помити, зняти шкіру, зачистити від плівок.
  2. Приготувати з вина, спецій, меду, розчавленого часнику, солі та перцю суміш для маринування. Покласти м'ясо у маринад, накрити ємність плівкою, відправити в холодильник на добу.
  3. Прогріти до 250 градусів духовку, кожен шматочок філе згорнути у вигляді трубочки, закріпити шпагатом або зубочистками. Викласти м'ясо на деко, відправити на 25 хвилин у прогріту духовку.
  4. Вимкнути нагрів, залишити запечений рулет із курячого філе зі спеціями остигати в духовці приблизно на 4 години. Потім дістати, розрізати дуже гострим ножем на порції.
Джерело: Ukr.Media

Бережіться! Мільйони нових випадків діабету в світі спричинені цими напоями

неділя, 8 червень 2025, 17:30

Цукровий діабет належить до групи цивілізаційних хвороб. Вони тісно пов’язані з розвитком людства, способом життя та харчуванням. Кількість людей, які страждають на діабет, постійно зростає, передають Патріоти України. За прогнозами, до 2050 року ця хв...

А ви це знали? Чому в спеку не можна заливати повний бак авто

неділя, 8 червень 2025, 17:11

Влітку спека є не лише приємним атрибутом відпочинку, а й викликом для власників автомобілів. Одна з ключових проблем, про яку часто забувають, це те, що паливо під впливом високих температур змінює свій об’єм. Сучасні водії часто прагнуть заправити ба...