Смачний сніданок за 10 хвилин: Як приготувати яєчні мафіни

Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати яєчні мафіни. На приготування цієї страви вам знадобиться лише 10 хвилин: все, що вам потрібно буде зробити, це збити яйця і дрібно порізати продукти для начинки. Решту зробить ваша духовка, передають Патріоти України.

Начинку в мафіни можна використовувати будь-яку: ідеально підійдуть залишки овочів, ковбаси, запеченого м'яса, а також копчена або слабосолона риба, зелень, шинка і все, що ви відшукаєте у холодильнику (навіть вчорашня картопля!).

  • яйця – 4 шт.
  • молоко або вершки – 4 ст. л.
  • тертий твердий сир – 2 ст. л.
  • борошно – 1 ст. л.
  • болгарський перець – 1 шт.
  • помідор – 1 шт.
  • зелень – на смак
  • сіль, перець – на смак
  • шинка, ковбаса, риба – на смак
  • олія або вершкове масло – для змащення
  1. Духовку нагріти до 200 градусів.
  2. Яйця збити з молоком (або вершками), борошном і дрібкою солі та перцю. Додати тертий сир і дрібно посічену зелень, перемішати.
  3. Перець і помідор помити, нарізати дрібними кубиками. За бажанням можна порізати кабачок, печериці або відварну картоплю, а також будь-яке м'ясо чи рибу.
  4. Форму для мафінів змастити олією, викласти начинку, залити яєчною сумішшю і поставити у розпечену духовку.
  5. Запікати 10-15 хвилин: мафіни мають стати щільними та збільшитися в розмірі.

Як потрапити на прийом до лікаря без направлення

неділя, 23 лютий 2025, 13:01

Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...

А ви це знали? Навіщо заморожують хліб перед вживанням

неділя, 23 лютий 2025, 13:00

Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...