Смачний сніданок за 10 хвилин: Як приготувати яєчні мафіни

Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати яєчні мафіни. На приготування цієї страви вам знадобиться лише 10 хвилин: все, що вам потрібно буде зробити, це збити яйця і дрібно порізати продукти для начинки. Решту зробить ваша духовка, передають Патріоти України.

Начинку в мафіни можна використовувати будь-яку: ідеально підійдуть залишки овочів, ковбаси, запеченого м'яса, а також копчена або слабосолона риба, зелень, шинка і все, що ви відшукаєте у холодильнику (навіть вчорашня картопля!).

  • яйця – 4 шт.
  • молоко або вершки – 4 ст. л.
  • тертий твердий сир – 2 ст. л.
  • борошно – 1 ст. л.
  • болгарський перець – 1 шт.
  • помідор – 1 шт.
  • зелень – на смак
  • сіль, перець – на смак
  • шинка, ковбаса, риба – на смак
  • олія або вершкове масло – для змащення
  1. Духовку нагріти до 200 градусів.
  2. Яйця збити з молоком (або вершками), борошном і дрібкою солі та перцю. Додати тертий сир і дрібно посічену зелень, перемішати.
  3. Перець і помідор помити, нарізати дрібними кубиками. За бажанням можна порізати кабачок, печериці або відварну картоплю, а також будь-яке м'ясо чи рибу.
  4. Форму для мафінів змастити олією, викласти начинку, залити яєчною сумішшю і поставити у розпечену духовку.
  5. Запікати 10-15 хвилин: мафіни мають стати щільними та збільшитися в розмірі.

Справжній прорив! Нова дієта може знизити ризик деменції на 25% та уповільнити старіння

субота, 28 червень 2025, 18:05

Американські вчені опублікували масштабне дослідження, яке показало: дотримання спеціальної дієти під назвою MIND з 40 років значно знижує ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера і деменції. Навіть початок цієї дієти після 60 років допомагає захистити...

Розставлено крапки над "і": Чи дійсно дерев’яні ложки небезпечно використовувати на кухні

субота, 28 червень 2025, 17:38

Дерев’яні ложки - звичний кухонний інструмент для багатьох. Вони не дряпають посуд, зручні у використанні та екологічні. Але в мережі все частіше з’являються застереження: мовляв, дерев’яні ложки - ідеальне середовище для бактерій і плісняви, передают...