Смачний сніданок за 10 хвилин: Як приготувати яєчні мафіни

Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати яєчні мафіни. На приготування цієї страви вам знадобиться лише 10 хвилин: все, що вам потрібно буде зробити, це збити яйця і дрібно порізати продукти для начинки. Решту зробить ваша духовка, передають Патріоти України.

Начинку в мафіни можна використовувати будь-яку: ідеально підійдуть залишки овочів, ковбаси, запеченого м'яса, а також копчена або слабосолона риба, зелень, шинка і все, що ви відшукаєте у холодильнику (навіть вчорашня картопля!).

  • яйця – 4 шт.
  • молоко або вершки – 4 ст. л.
  • тертий твердий сир – 2 ст. л.
  • борошно – 1 ст. л.
  • болгарський перець – 1 шт.
  • помідор – 1 шт.
  • зелень – на смак
  • сіль, перець – на смак
  • шинка, ковбаса, риба – на смак
  • олія або вершкове масло – для змащення
  1. Духовку нагріти до 200 градусів.
  2. Яйця збити з молоком (або вершками), борошном і дрібкою солі та перцю. Додати тертий сир і дрібно посічену зелень, перемішати.
  3. Перець і помідор помити, нарізати дрібними кубиками. За бажанням можна порізати кабачок, печериці або відварну картоплю, а також будь-яке м'ясо чи рибу.
  4. Форму для мафінів змастити олією, викласти начинку, залити яєчною сумішшю і поставити у розпечену духовку.
  5. Запікати 10-15 хвилин: мафіни мають стати щільними та збільшитися в розмірі.

Про цей спосіб ви могли не знати! Як зробити горох м’яким за декілька хвилин

субота, 26 квітень 2025, 6:12

Для приготування горохового супу або гарніру може знадобитись досить багато часу. Навіть при попередньому замочуванні бобова культура не завжди піддається впливу. Якщо ви хочете перемогти в цій кулінарній битві, читайте далі про план дій, передають Пат...

Проводи-2025: Що не можна класти в панахиду і які нюанси варто знати

субота, 26 квітень 2025, 6:00

Проводи – важливі поминальні дні після Великодня, відомі також як Гробки, Радониця чи Провідна неділя, припадають на 28 квітня. Загалом поминальний період триватиме з 28 квітня по 4 травня. Ці дні є особливими для вшанування пам’яті померлих родичів, п...