Смачний та ніжний "Спартак" з заварним кремом. Він просто тане в роті!

А що може бути краще домашнього "Спартака"? Хіба якийсь "Наполеон", але сьогодні не про нього. Пропонуємо вам навчитися готувати найсмачніший торт "Спартак" своїми руками, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти для тіста:

  • Борошно – 350 г;
  • Яйця – 2 шт.;
  • Цукор – 150 г;
  • Какао – 30 г;
  • Розпушувач – 5 г;
  • Вершкове масло – 100 г;
  • Сода – 5 г;
  • Мед – 70 г.

Інгредієнти для крему:

  • Сметана – 350 г;
  • Цукор – 130 г;
  • Ванільний цукор – 10 г;
  • Яйце – 1 шт.;
  • Крохмаль кукурудзяний – 20 г;
  • Вершкове масло – 200 г.

Інгредієнти для глазурі:

  • Какао – 30 г;
  • Молоко – 50 мл;
  • Вершкове масло – 50 г;
  • Цукор – 100 г.

Приготування:

  1. Змішуємо борошно із розпушувачем та какао і просіюємо через сито.
  2. На водяній бані змішуємо мед, цукор та вершкове масло. Постійно помішуючи, додавайте по 1 яйцю.
  3. Після яєць, додайте соду. Якщо з’явиться піна – не варто переживати, так має бути. Просто продовжуйте помішувати суміш.
  4. Тримайте суміш на вогні до тих пір, поки піна повністю не зникне.
  5. Знімаємо з вогню і переливаємо до борошна. Замішуємо тісто.
  6. Ділимо тісто на 8 однакових частин, загортаємо у харчову плівку і відправляємо до холодильника на 1 годину.
  7. Відрізаємо шматок пергаментного паперу і присипаємо його невеликою кількістю борошна. Дістаємо шматок тіста, накриваємо харчовою плівкою і тонко розкачуємо.
  8. Обрізаємо непотрібні частини тіста за допомогою круглої форми.
  9. Кожен корж протикаємо вилкою і ставимо випікатися у розігріту до 180 градусів духовку, на 7 хвилин. Кожен корж випікається окремо.
  10. Для приготування крему необхідно змішати сметану, цукор, яйця, крохмаль і ванільний цукор. Далі, ставимо на водяну баню і варимо, доки суміш не набуде густої консистенції.
  11. Накриваємо харчовою плівкою і відставляємо до повного охолодження.
  12. Починаємо збивати вершкове масло. Коли воно набуде білого кольору, можна невеликими частинами додавати сметанну суміш і збивати до пишності крему.
  13. Глазур готуємо наступним чином: нагріваємо молоко і додаємо до нього цукор та какао. Варимо, постійно помішуючи протягом 2-х хвилин.
  14. Потім, додаємо вершкове масло.
  15. Збираємо торт. Кожен корж змащуємо кремом. Також змащуємо боки і верх торту.
  16. Поливаємо торт глазур’ю і обсипаємо крихтами, які лишилися після обрізки коржів.
  17. Відправляємо у холодильник на 12 годин. Готово!

А ви любите торт “Спартак”?

Не залишає розводів! Названо новий спосіб фарбування нігтів лаком - ви здивуєтеся

середа, 19 січень 2022, 17:42

Майстер манікюру показала простий і легкий спосіб фарбування нігтів лаком. Новий спосіб не тільки заощадить ваш час, але ще і не залишить розводів на нігтях і не забруднить шкіру навколо, передають Патріоти України. Насправді все просто. Нанесіть крапл...

Їх не можна зберігати поруч! Продукти, які швидко псуються, якщо лежать на одній полиці холодильника

середа, 19 січень 2022, 17:15

Якщо продукти куплені недавно, але вже починають псуватися - досвід цей не з приємних. Можливо, у всьому винен неправильний вибір місця. Існують продукти, які вкрай недоцільно тримати на одній полиці, передають Патріоти України. Риба і м'ясо. Рибу,...