Смачний та ніжний "Спартак" з заварним кремом. Він просто тане в роті!

А що може бути краще домашнього "Спартака"? Хіба якийсь "Наполеон", але сьогодні не про нього. Пропонуємо вам навчитися готувати найсмачніший торт "Спартак" своїми руками, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти для тіста:

  • Борошно – 350 г;
  • Яйця – 2 шт.;
  • Цукор – 150 г;
  • Какао – 30 г;
  • Розпушувач – 5 г;
  • Вершкове масло – 100 г;
  • Сода – 5 г;
  • Мед – 70 г.

Інгредієнти для крему:

  • Сметана – 350 г;
  • Цукор – 130 г;
  • Ванільний цукор – 10 г;
  • Яйце – 1 шт.;
  • Крохмаль кукурудзяний – 20 г;
  • Вершкове масло – 200 г.

Інгредієнти для глазурі:

  • Какао – 30 г;
  • Молоко – 50 мл;
  • Вершкове масло – 50 г;
  • Цукор – 100 г.

Приготування:

  1. Змішуємо борошно із розпушувачем та какао і просіюємо через сито.
  2. На водяній бані змішуємо мед, цукор та вершкове масло. Постійно помішуючи, додавайте по 1 яйцю.
  3. Після яєць, додайте соду. Якщо з’явиться піна – не варто переживати, так має бути. Просто продовжуйте помішувати суміш.
  4. Тримайте суміш на вогні до тих пір, поки піна повністю не зникне.
  5. Знімаємо з вогню і переливаємо до борошна. Замішуємо тісто.
  6. Ділимо тісто на 8 однакових частин, загортаємо у харчову плівку і відправляємо до холодильника на 1 годину.
  7. Відрізаємо шматок пергаментного паперу і присипаємо його невеликою кількістю борошна. Дістаємо шматок тіста, накриваємо харчовою плівкою і тонко розкачуємо.
  8. Обрізаємо непотрібні частини тіста за допомогою круглої форми.
  9. Кожен корж протикаємо вилкою і ставимо випікатися у розігріту до 180 градусів духовку, на 7 хвилин. Кожен корж випікається окремо.
  10. Для приготування крему необхідно змішати сметану, цукор, яйця, крохмаль і ванільний цукор. Далі, ставимо на водяну баню і варимо, доки суміш не набуде густої консистенції.
  11. Накриваємо харчовою плівкою і відставляємо до повного охолодження.
  12. Починаємо збивати вершкове масло. Коли воно набуде білого кольору, можна невеликими частинами додавати сметанну суміш і збивати до пишності крему.
  13. Глазур готуємо наступним чином: нагріваємо молоко і додаємо до нього цукор та какао. Варимо, постійно помішуючи протягом 2-х хвилин.
  14. Потім, додаємо вершкове масло.
  15. Збираємо торт. Кожен корж змащуємо кремом. Також змащуємо боки і верх торту.
  16. Поливаємо торт глазур’ю і обсипаємо крихтами, які лишилися після обрізки коржів.
  17. Відправляємо у холодильник на 12 годин. Готово!

А ви любите торт “Спартак”?

Дуже старять! Яких кольорів помади варто уникати жінкам після 40

субота, 18 січень 2025, 19:05

Ідеальний відтінок губної помади визначається гармонійним поєднанням кольтору та світла, але якщо певний колір підвищує вашу впевненість, не зволікайте, використовуйте його, передають Патріоти України. Першим кроком до пошуку ідеального відтінку є врах...

Фахівці визначили, які бренди авто найменш безпечні при ДТП

субота, 18 січень 2025, 17:56

Коли мова йде про купівлю автомобіля, питання безпеки завжди посідає центральне місце. Системи попередження про виїзд зі смуги руху, подушки безпеки та інші функції часто впливають на вибір покупців, Патріоти України. Однак, як свідчить практика, найкр...