А що може бути краще домашнього "Спартака"? Хіба якийсь "Наполеон", але сьогодні не про нього. Пропонуємо вам навчитися готувати найсмачніший торт "Спартак" своїми руками, зазначають Патріоти України.
Інгредієнти для тіста:
- Борошно – 350 г;
- Яйця – 2 шт.;
- Цукор – 150 г;
- Какао – 30 г;
- Розпушувач – 5 г;
- Вершкове масло – 100 г;
- Сода – 5 г;
- Мед – 70 г.
Інгредієнти для крему:
- Сметана – 350 г;
- Цукор – 130 г;
- Ванільний цукор – 10 г;
- Яйце – 1 шт.;
- Крохмаль кукурудзяний – 20 г;
- Вершкове масло – 200 г.
Інгредієнти для глазурі:
- Какао – 30 г;
- Молоко – 50 мл;
- Вершкове масло – 50 г;
- Цукор – 100 г.
Приготування:
- Змішуємо борошно із розпушувачем та какао і просіюємо через сито.
- На водяній бані змішуємо мед, цукор та вершкове масло. Постійно помішуючи, додавайте по 1 яйцю.
- Після яєць, додайте соду. Якщо з’явиться піна – не варто переживати, так має бути. Просто продовжуйте помішувати суміш.
- Тримайте суміш на вогні до тих пір, поки піна повністю не зникне.
- Знімаємо з вогню і переливаємо до борошна. Замішуємо тісто.
- Ділимо тісто на 8 однакових частин, загортаємо у харчову плівку і відправляємо до холодильника на 1 годину.
- Відрізаємо шматок пергаментного паперу і присипаємо його невеликою кількістю борошна. Дістаємо шматок тіста, накриваємо харчовою плівкою і тонко розкачуємо.
- Обрізаємо непотрібні частини тіста за допомогою круглої форми.
- Кожен корж протикаємо вилкою і ставимо випікатися у розігріту до 180 градусів духовку, на 7 хвилин. Кожен корж випікається окремо.
-
Для приготування крему необхідно змішати сметану, цукор, яйця, крохмаль і ванільний цукор. Далі, ставимо на водяну баню і варимо, доки суміш не набуде густої консистенції.
- Накриваємо харчовою плівкою і відставляємо до повного охолодження.
- Починаємо збивати вершкове масло. Коли воно набуде білого кольору, можна невеликими частинами додавати сметанну суміш і збивати до пишності крему.
-
Глазур готуємо наступним чином: нагріваємо молоко і додаємо до нього цукор та какао. Варимо, постійно помішуючи протягом 2-х хвилин.
- Потім, додаємо вершкове масло.
-
Збираємо торт. Кожен корж змащуємо кремом. Також змащуємо боки і верх торту.
- Поливаємо торт глазур’ю і обсипаємо крихтами, які лишилися після обрізки коржів.
- Відправляємо у холодильник на 12 годин. Готово!
А ви любите торт “Спартак”?
Мікрохвильова піч - зручний пристрій, але деякі продукти і матеріали небезпечно нагрівати, передають Патріоти України. 1. Яйця у шкаралупі
Нагрівання цілого яйця у мікрохвильовці може призвести до вибуху через накопичення пари всередині. 2. Металевий ...
Багато покупців навіть не підозрюють, що звичне «масло» на прилавку може виявитися спредом або сумішшю рослинних жирів. Фахівці радять уважно перевіряти етикетку, склад і консистенцію, щоб уникнути підробок і зберегти здоров’я, передають Патріоти Украї...