Смачний та пухкий бісквіт на кефірі. Гарне доповнення до чаю

Хіба є люди, які не люблять бісквіт? Саме з бісквітного тіста готуються всі найсмачніші тортики та кексики. Якщо ви ніяк не могли знайти ідеальний рецепт такого тіста, то сьогодні, ми його вам розкажемо, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • Борошно – 300 г;
  • Кефір – 350 мл;
  • Цукор – 150 г;
  • Ванільний цукор – 10 г;
  • Розпушувач – 2 ч. л.;
  • Олія – 130 г.

Приготування:

  1. Міксером одразу змішуємо кефір, цукор, ванільний цукор та розпушувач.
  2. Додаємо олію і знову перемішуємо.
  3. Невеликими частинами починаємо додавати борошно. Але помішуємо вже лопаткою, а не міксером.
  4. Форму для випікання вистелюємо пергаментним папером і викладаємо у неї тісто.
  5. Духовку розігріваємо до 180 градусів і відправляємо туди тісто на 35-40 хвилин.
  6. Готовність тіста можна перевірити за допомогою дерев’яної зубочистки. Просто проткніть нею центр бісквіту, якщо зубочистка лишиться сухою, значить бісквіт готовий.
  7. Бісквіт дістаємо з духовки, охолоджуємо і розрізаємо на коржі.
  8. Торт змащуємо будь-яким кремом і відправляємо у холодильник мінімум на 8 годин.Смачного!

Ви гріли це в мікрохвильовці? Ось чому так робити не можна

середа, 8 жовтень 2025, 18:10

Мікрохвильова піч - зручний пристрій, але деякі продукти і матеріали небезпечно нагрівати, передають Патріоти України. 1. Яйця у шкаралупі Нагрівання цілого яйця у мікрохвильовці може призвести до вибуху через накопичення пари всередині. 2. Металевий ...

Як відрізнити справжнє масло від підробки - прості способи, які врятують печінку та гаманець

середа, 8 жовтень 2025, 17:44

Багато покупців навіть не підозрюють, що звичне «масло» на прилавку може виявитися спредом або сумішшю рослинних жирів. Фахівці радять уважно перевіряти етикетку, склад і консистенцію, щоб уникнути підробок і зберегти здоров’я, передають Патріоти Украї...