Сьогодні пропонуємо простий рецепт смажених пиріжків, який багатьом нагадає смак дитинства. Хоча пиріжки далеко не дієтичні, але при правильному режимі смаження це тісто вбирає мало жиру, передають Патріоти України.
Смажені пиріжки з повидлом
Продукти для 15 пиріжків
вода 250 мл
сухі швидкодіючі дріжджі 6 грам
цукор 20 грам
сіль ½ ч.л.
олія 30 грам
борошно 400 гр
яблучне повидло 400 грам
Приготування
В воду кімнатної температури всипати дріжджі, додати цукор та сіль, перемішати.
Поступово додаючи просіяне борошно, замісити. Місити, поки тісто не стане гладким й однорідним.
Перекласти тісто в змащену олією миску, накрити рушником, залишити для вистоювання на 1−2 години.
Тісто, що підійшло, перекласти на присипану борошном поверхню й розділити на 15 частин. З кожної сформувати кульку.
Розкачати кульки в коржі, в центр покласти по парі чайних ложок повидла. Сформувати пиріжки й залишити їх підійти протягом хвилин 20.
Олію розігріти на середньо сильному вогні. Пиріжки смажимо по парі хвилин з двох сторін.
Перекласти готові пиріжки на паперові рушники, щоб вібрався зайвий жир.
Православне свято 7 квітня (20 квітня за старим стилем) - день пам'яті преподобного Георгія, сповідника, митрополита Митиленського. За юліанським календарем - Благовіщення Пресвятої Богородиці, одне з 12 найбільших християнських свят року, нагадують ...
Учені з’ясували, що звичка користуватися ґаджетами перед сном і одразу після значно збільшує ризик безсоння і скорочує тривалість сну, передають Патріоти України. У дослідженні, що охопило понад 45 000 молодих людей у Норвегії, було виявлено, що кожна ...