Гриби тюфтелькам надають родзинку і відмінний смак. А ще після запікання виходить смачний соус, передають Патріоти України.
Фарш
і гриби для приготування можна брати будь-які. Ми будемо готувати з
яловичого фаршу і невеликих печериць. Такі тюфтельки можна подавати з
будь-яким гарніром за смаком.
М'ясні кульки зменшуються в об'ємі,
соус стає густуватим. Печериці всередині виходять дуже ніжними,
просочуються соками від м'яса. За рахунок томатного соусу тюфтельки в
духовці не пересихають, стають соковитими. Смак і запах в них
приголомшливий.
Інгредієнти:
400 г м'ясного фаршу (яловичий)
14 печериць (міні)
1 ріпчаста цибуля (середня)
4 ч. л. томатної пасти
за смаком мелений перець (суміш перців), сіль
Приготування:
Для
приготування можна використовувати будь-який фарш за смаком (у нас
яловичий фарш, куплений в магазині). Викладаємо його в миску, додаємо
сіль, перець, натерту на крупній тертці цибулю і добре перемішуємо.
З яловичого фаршу формуємо кульки розміром з волоський горіх (1 кулька близько 30 г). Виходить 14 заготовок.
Для
рецепта потрібні міні печериці, вони маленькі і дуже красиві.
Промиваємо їх. Можна використовувати гриби більшого розміру, просто
розрізаємо їх на 2 або 4 частини. Смак від цього не зміниться, але в
розрізі дуже красиво виглядають цілі гриби.
Підготовлені м'ясні
кульки по одній розминаємо в пласт (зручно це робити на долоні), на
середину розміщуємо гриби, огортаємо їх фаршем і знову формуємо кульки.
Підготовлені тюфтельки з цілими грибами викладаємо у форму, змащену маслом.
У воду (250 мл) додаємо томатну пасту, сіль і трохи перцю, перемішуємо і поливаємо тюфтельки.
Відправляємо
форму в духовку, включену на 180 градусів, і запікаємо 30-35 хвилин.
Через 15 хвилин після початку приготування виймаємо і поливаємо
тюфтельки соусом з дна.
Готові тюфтельки виймаємо, викладаємо на тарілку, додаємо улюблений гарнір, поливаємо все соусом й одразу подаємо на стіл.
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...