Гриби тюфтелькам надають родзинку і відмінний смак. А ще після запікання виходить смачний соус, передають Патріоти України.
Фарш
і гриби для приготування можна брати будь-які. Ми будемо готувати з
яловичого фаршу і невеликих печериць. Такі тюфтельки можна подавати з
будь-яким гарніром за смаком.
М'ясні кульки зменшуються в об'ємі,
соус стає густуватим. Печериці всередині виходять дуже ніжними,
просочуються соками від м'яса. За рахунок томатного соусу тюфтельки в
духовці не пересихають, стають соковитими. Смак і запах в них
приголомшливий.
Інгредієнти:
400 г м'ясного фаршу (яловичий)
14 печериць (міні)
1 ріпчаста цибуля (середня)
4 ч. л. томатної пасти
за смаком мелений перець (суміш перців), сіль
Приготування:
Для
приготування можна використовувати будь-який фарш за смаком (у нас
яловичий фарш, куплений в магазині). Викладаємо його в миску, додаємо
сіль, перець, натерту на крупній тертці цибулю і добре перемішуємо.
З яловичого фаршу формуємо кульки розміром з волоський горіх (1 кулька близько 30 г). Виходить 14 заготовок.
Для
рецепта потрібні міні печериці, вони маленькі і дуже красиві.
Промиваємо їх. Можна використовувати гриби більшого розміру, просто
розрізаємо їх на 2 або 4 частини. Смак від цього не зміниться, але в
розрізі дуже красиво виглядають цілі гриби.
Підготовлені м'ясні
кульки по одній розминаємо в пласт (зручно це робити на долоні), на
середину розміщуємо гриби, огортаємо їх фаршем і знову формуємо кульки.
Підготовлені тюфтельки з цілими грибами викладаємо у форму, змащену маслом.
У воду (250 мл) додаємо томатну пасту, сіль і трохи перцю, перемішуємо і поливаємо тюфтельки.
Відправляємо
форму в духовку, включену на 180 градусів, і запікаємо 30-35 хвилин.
Через 15 хвилин після початку приготування виймаємо і поливаємо
тюфтельки соусом з дна.
Готові тюфтельки виймаємо, викладаємо на тарілку, додаємо улюблений гарнір, поливаємо все соусом й одразу подаємо на стіл.
Гаряча чашка чаю може не лише створити відчуття спокою, а й реально знизити рівень тривожності завдяки активним сполукам у його складі. Хоча люди використовують чай для заспокоєння століттями, наука лише зараз підтверджує його вплив на психічне здоров’...
Приготування домашньої випічки – це справжнє мистецтво, яке вимагає уваги до деталей та дотримання певних правил. Однак, навіть досвідчені господині іноді стикаються з проблемою, коли булочки чи пироги виходять сухими та крихкими, передають Патріоти Ук...