Смак не передати словами... Це божественно! Незвичне поєднання - запечена скумбрія з хурмою та апельсинами

Звичайно, страви з багаття завжди смачніші, але і вдома, в духовці, цілком можна запекти таку рибу. Готується просто і швидко, без зайвої метушні, передають Патріоти України

Інгредієнти

  • 2 скумбрії,
  • 2 апельсини,
  • 2 хурми,
  • 6 зубчиків часнику,
  • 3 лаврових листочки,
  • 30 мл рослинної олії,
  • 50 мл білого сухого вина,
  • сіль, перець за смаком.

Приготування

Головку часнику розділити на зубчики, почистити та роздавити.
Апельсин і хурму вимити та нарізати шматочками.
У форму для запікання викласти подрібнений часник, шматочки апельсину і хурми. Додати лавровий лист, сіль, чорний перець.
Відріжте у скумбрії голову, плавники та попатрайте живіт. Потрібно відзначити, що з замерзлою рибою робити всі ці процедури набагато простіше, аніж зі свіжою. Обов'язково видаліть темну плівку з черева, щоб риба не гірчила.
Розріжте рибу на шматки, викладіть у форму для запікання. Поливши зверху рослинною олією, а потім акуратно вливаємо у форму біле сухе вино. Випікайте рибу в заздалегідь розігрітій духовці протягом 35-40 хвилин до готовності.
Ось і все, ароматна скумбрія з фруктами готова. Приємного апетиту!

Не робіть помилок! Чому відбивні виходять сухі та прісні

середа, 29 жовтень 2025, 7:43

Приготувати соковиті та м’які відбивні вдається не завжди. Часто замість апетитної страви виходить жорстке м’ясо, яке важко розрізати ножем і зовсім не має насиченого смаку. Основна причина цього - типові помилки під час підготовки та обсмажування м’яс...

Це може жахнути! Що буде, якщо часто їсти ковбасу - наслідки, про які варто знати

середа, 29 жовтень 2025, 7:14

Багато хто не уявляє сніданок без ковбаси чи сосисок. Це швидко, зручно і смачно. Але лікарі попереджають: регулярне вживання ковбасних виробів може серйозно зашкодити здоров’ю, передають Патріоти України. Надлишок солі та консервантів. У більшості ко...