Любите картоплю і не хочете відмовлятися від неї під час дієти? Спробуйте ПП-деруни! Закуску не обсмажують, а готують в духовці без використання великої кількості рослинної олії, передають Патріоти України.
Готувати деруни можна не лише з однієї картоплі. Деякі рецепти включають у свій склад та інші корисні овочі. Вони як не можна краще підходять для ситного сніданку перед тренуванням.
Овочеві деруни з вівсяним борошном
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю, моркву і кабачок натерти на крупній тертці. Томатну пасту збийте з яйцями і додайте до овочів. Туди ж відправте цільнозернове борошно. Посоліть, поперчіть і добре перемішайте. Викладіть тісто у вигляді невеликих оладок на змащене олією деко. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте близько 20 хвилин.
Чим тонший шар тіста, тим більш хрусткими виходять деруни.
Картопляні деруни з сиром (без борошна)
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю і цибулю подрібніть на тертці. Обережно відіжміть масу, щоб прибрати зайвий сік. Вбийте в овочеву масу яйце, перемішайте. Сир розітріть, щоб не було грудочок. Змішайте з картопляно-цибулевою масою. Якщо є бажання додайте подрібнений часник. Добре вимісіть тісто.
Форму для запікання змастіть олією, сформуйте оладки і викладіть на невелику відстань одна від одної. Відправте в духовку на 20 хвилин. Сметану розітріть з сирим жовтком, трохи посоліть. Вийміть деко з дерунами і змастіть їх масою. Знову поставте в духовку, поки скоринка не зарум'яниться.
Деруни з куркою
Інгредієнти:
Приготування
Пропустіть куряче філе через м'ясорубку або нарубайте дрібними шматочками. Додайте сіль і перець, перемішайте. Картоплю і цибулю натріть на тертці. Додайте овочі до курячого філе. Вбийте сире яйце, всипте борошно і перемішайте. Змастіть деко олією і викладіть масу у вигляді невеликих оладок. Випікайте 30 хвилин при температурі 200 градусів.
Деруни з гарбузом
Інгредієнти:
Приготування
Натріть гарбуз, цибулю і картоплю. Змішайте ці інгредієнти, додайте сіль і яйце. Сформуйте оладки і викладіть в змащену олією форму. Випікайте в духовці до готовності.
Картопляні деруни з грибами (без борошна)
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю і моркву натріть. Відіжміть зайву вологу. Гриби дрібно наріжте і обсмажте. Додайте їх до картопляно-морквяної суміші. Вбийте яйце, посоліть і поперчіть. Гарненько все перемішайте. Сформуйте невеликі котлетки і викладіть в змащену олією форму. Випікайте до готовності.
Сніданок – це важлива частина дня, яка допомагає відновити рівень енергії після ночі та забезпечує організм необхідними поживними речовинами. Для здорового старту обирайте продукти, багаті вітамінами, мінералами та антиоксидантами, які підтримують фізи...
Родзинки — це не лише смачна закуска, а й корисне джерело антиоксидантів, яке може покращити здоров'я травлення та серця. Їх зручно вживати у вигляді перекусу та легко додати до раціону, навіть у порівнянні зі свіжими фруктами, передають Патріоти Украї...