Любите картоплю і не хочете відмовлятися від неї під час дієти? Спробуйте ПП-деруни! Закуску не обсмажують, а готують в духовці без використання великої кількості рослинної олії, передають Патріоти України.
Готувати деруни можна не лише з однієї картоплі. Деякі рецепти включають у свій склад та інші корисні овочі. Вони як не можна краще підходять для ситного сніданку перед тренуванням.
Овочеві деруни з вівсяним борошном
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю, моркву і кабачок натерти на крупній тертці. Томатну пасту збийте з яйцями і додайте до овочів. Туди ж відправте цільнозернове борошно. Посоліть, поперчіть і добре перемішайте. Викладіть тісто у вигляді невеликих оладок на змащене олією деко. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте близько 20 хвилин.
Чим тонший шар тіста, тим більш хрусткими виходять деруни.
Картопляні деруни з сиром (без борошна)
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю і цибулю подрібніть на тертці. Обережно відіжміть масу, щоб прибрати зайвий сік. Вбийте в овочеву масу яйце, перемішайте. Сир розітріть, щоб не було грудочок. Змішайте з картопляно-цибулевою масою. Якщо є бажання додайте подрібнений часник. Добре вимісіть тісто.
Форму для запікання змастіть олією, сформуйте оладки і викладіть на невелику відстань одна від одної. Відправте в духовку на 20 хвилин. Сметану розітріть з сирим жовтком, трохи посоліть. Вийміть деко з дерунами і змастіть їх масою. Знову поставте в духовку, поки скоринка не зарум'яниться.
Деруни з куркою
Інгредієнти:
Приготування
Пропустіть куряче філе через м'ясорубку або нарубайте дрібними шматочками. Додайте сіль і перець, перемішайте. Картоплю і цибулю натріть на тертці. Додайте овочі до курячого філе. Вбийте сире яйце, всипте борошно і перемішайте. Змастіть деко олією і викладіть масу у вигляді невеликих оладок. Випікайте 30 хвилин при температурі 200 градусів.
Деруни з гарбузом
Інгредієнти:
Приготування
Натріть гарбуз, цибулю і картоплю. Змішайте ці інгредієнти, додайте сіль і яйце. Сформуйте оладки і викладіть в змащену олією форму. Випікайте в духовці до готовності.
Картопляні деруни з грибами (без борошна)
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю і моркву натріть. Відіжміть зайву вологу. Гриби дрібно наріжте і обсмажте. Додайте їх до картопляно-морквяної суміші. Вбийте яйце, посоліть і поперчіть. Гарненько все перемішайте. Сформуйте невеликі котлетки і викладіть в змащену олією форму. Випікайте до готовності.
Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...
Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...