Кулінар Сергій Джуренко розповів, як швидко приготувати смачну піцу, основою для якої може стати хліб або несолодка булка. Додати в неї можна будь-які інгредієнти, але експерт радить приготувати страву з класичним складом - сиром, ковбасою, томатами. Як швидко приготувати смачну піцу, Сергій розповів на своєму сайті, зазначають Патріоти України.
Така піца готується на основі з попередньо випеченого тіста. Можна звичайно взяти заготовку, але краще - готовий покупний хліб і вибрати з нього м'якуш.
Нам знадобитися плоский хліб будь-якої форми з м'якою консистенцією - наприклад товстий лаваш або несолодка булка. Важливо, щоб при повторному запіканні з начинкою хліб не став твердим, a тільки підсушувався. "В цілому, на підготовку начинки знадобиться 5-10 хвилин, а випікання, як правило, становить 10-15 хвилин, в залежності від об'єму начинки", - говорить кулінар.
Купіть м'який дріжджовий хліб довільної форми. Потрібно, щоб у нього була не дуже тверда скоринка, a м'якуш можна було вибрати пальцями для створення порожнини.
Покладіть нашу основу в підходящу форму, змащену невеликою кількістю оливкової олії, і вже в ній розкладайте інгредієнти начинки.
Уздовж краю хліба проріжте ножем верхню скоринку - можна рівно або зубцями, потім акуратно виберіть м'якуш до найнижчої скоринки, залишаючи шар м'якушки 5-6 мм. Також ретельно виберіть м'якуш під бортиком, що нависає.
Змастіть внутрішню порожнину хліба томатним соусом, кетчупом (можна гострим). Моцарелу наріжте пластинками і розкладіть по соусу, a також під самий бортик хліба. Посипте сир дрібкою сухого орегано.
Розкладіть 6-7 кружечків ковбаси салямі поверх сиру, a також додайте тонко нарізаний стиглий помідор. Наріжте перо зеленої цибулі і посипте нею начинку. За бажанням, розкладіть 8-10 оливок без кісточок. Для гарного смаку начинки, наріжте кубиками будь-який сир c цвіллю (данаблу, горгонзола, рокфор) і розкладіть його по центру начинки.
Побризкайте начинку 1 ч. л. оливкової олії, a також змастіть краї хліба маслом. Посипте начинку і бортик 1 ст. л. натертого пармезану - він прилипне до скоринки хліба.
Поставте піцу в розігріту до 180 градусів духовку. З огляду на те, що тісто вже готове, проста піца в хлібі випікається 10-15 хвилин. За цей час начинка розігріється, а сир розплавиться. Дістаньте з духовки, прикрасьте листочками базиліка і наша швидка і смачна піца готова!
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...