Оселедець - смачна та корисна риба, у тому числі й в солоному вигляді. Однак оселедець, що продається в магазинах, часто буває занадто солоним. У таких випадках його зазвичай попередньо вимочують, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.
Зазвичай, для цього використовується молоко, воно робить смак риби ніжнішим і прибирає специфічний запах. Однак, окрім молока, таку рибу можна вимочувати у мінеральній воді з лимонним соком. Деякі кулінари рекомендують використовувати для цього кефір.
Ще один несподіваний продукт, що підходить для вимочування солоного оселедця, — червоне вино. Потрібно прокип'ятити п'ять хвилин вино з цукром, оцтом та будь-якими спеціями. Нарізану рибу замочують на годину у мінеральній воді, після цього викладають у ємність та заливають підготовленим вином. Вимочений у червоному вині оселедець стане вишуканою закускою.
Соду ми часто додаємо до тіста під час приготування випічки. Найчастіше її додають для того, щоб випічка піднялася, передають Патріоти України. Але сода сама по собі не може гарантувати результату. Для того, щоб відбулася потрібна хімічна реакція, її в...
Християни східного обряду 24 лютого за новим стилем відзначає здобуття голови Іоанна Предтечі. В Іванів день на українців чекали перших ознак весни. У лісах вже з'являлися перші підсніжники та проліски. Починали прилітати та будувати гнізда перелітні п...