Смак вуличної Франції: Герасим’юк поділилась рецептом "паризьких дерунів" - це неймовірно смачно

Голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк, перебуваючи у Франції, вирішила спробувати вуличну їжу на місцевому ринку. Журналістка купила деруни, які вихваляли в черзі, передають Патріоти України.

Вона подивилася за процесом приготування страви, дізналася, що місцевий кухар називає приготований картопляний млинець просто — галет, gallet.

Паризькі деруни їй сподобалися: «Воно на смак добре. Дещо по-іншому, ніж наше, але добре». У Facebook Герасим'юк написала, що готуються деруни також як і у нас. Труть картоплю на бурякову терку, грубо, туди всипають терту цибулю та твердий тертий сир, солять й смажать на олії.

Все починається з дитинства! Вчені розповіли, як цукор програмує хвороби

вівторок, 23 грудень 2025, 9:23

Солодке саме по собі не є абсолютним злом, однак раннє знайомство з цукром може мати серйозні наслідки для здоров’я в майбутньому. Про це свідчить нове дослідження, опубліковане в авторитетному медичному журналі BMJ, передають Патріоти України. Вчені з...

Забуте зерно, яке рятує серце і знижує холестерин

вівторок, 23 грудень 2025, 9:15

Спельта - це не модний суперфуд і не дорогий екзотичний продукт. Це забуте зерно з високим вмістом білка, заліза, цинку та пребіотиків, яке може покращити здоров’я серця, травлення та обмін речовин. Дієтологи рекомендують вживати його щонайменше двічі ...