Смак вуличної Франції: Герасим’юк поділилась рецептом "паризьких дерунів" - це неймовірно смачно

Голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк, перебуваючи у Франції, вирішила спробувати вуличну їжу на місцевому ринку. Журналістка купила деруни, які вихваляли в черзі, передають Патріоти України.

Вона подивилася за процесом приготування страви, дізналася, що місцевий кухар називає приготований картопляний млинець просто — галет, gallet.

Паризькі деруни їй сподобалися: «Воно на смак добре. Дещо по-іншому, ніж наше, але добре». У Facebook Герасим'юк написала, що готуються деруни також як і у нас. Труть картоплю на бурякову терку, грубо, туди всипають терту цибулю та твердий тертий сир, солять й смажать на олії.

Ваш гаджет може різко застаріти: Xiaomi припиняє підтримку шести популярних моделей своїх смартфонів

неділя, 7 вересень 2025, 9:23

У вересні поточного року корпорація Xiaomi оголосила про завершення програмної підтримки для шести своїх широко поширених моделей смартфонів, передають Патріоти України з посиланням на GizmoChina. Це рішення, яке є звичайною практикою в індустрії, сигн...

Ніяких нічників? Експерти пояснили, чи треба спати в абсолютній темряві

неділя, 7 вересень 2025, 9:15

Ми звикли вважати нічник чи невеличке світло від зарядного пристрою безпечним і навіть корисним для орієнтації вночі. Але науковці попереджають: навіть тьмяне світло у спальні здатне шкодити здоров’ю, передають Патріоти України. Дослідження показало, щ...