Смаколики патріотів: Медівник з шоколадом за давнім рецептом родини Івана Франка

Якщо ви хочете відтворити вигляд медівника тих часів, печіть солодкий смаколик у прямокутному деко...

Рецепти дружини видатного українці Івана Франка Ольги після виходу у світ в кулінарній книзі “Практична кухня” 1929 року стали дуже популярними. Їх зачитували до дірок, адже кожна галицька господиня вважала за необхідне мати її на своїй кухні, передають Патріоти України з посиланням на Смачно 24.

Пропонуємо вам приготувати медівник з шоколадом за давнім українським рецептом з покроковою інструкцією. Випікайте медівник в круглій формі та подавайте до столу. Так, ваш медівник виглядатиме сучасно. Якщо ви хочете відтворити вигляд медівника тих часів, печіть солодкий смаколик у прямокутному деко. Гайда готувати разом!

Інгредієнти

для медівника
  • Гвоздиказа смаком
  • Духмяний перецьза смаком
  • Мелена корицяза смаком
  • Мигдаль200 г
  • Борошно пшеничне600 г
  • Мед1 1/2 склянки
  • Цукор400 г
  • Тепла вода10 г
для сиропу
  • Цукор600 г
  • Чорний шоколад200 г

Рецепт приготування

1. Попередньо замочіть мигдаль на 8-12 годин. Просушіть його паперовим рушником та підсмажте на сухій сковорідці. Подрібніть в блендері до консистенції крихти.

2. Розведіть цукор з теплою водою в каструлі, домішайте до нього мед та зваріть в каструлі з додаванням соди, кориці, гвоздики та духмяного перцю. Всипте подрібнений мигдаль та ретельно перемішайте всі інгредієнти.

3. Зніміть каструлю з вогню, всипте в суміш борошно, розмішайте та замісіть тісто на дошці.

4. Розігрійте духовку до 170 градусів та випікайте медові коржі, в змащеній маслом формі, до готовності.

5. Для густого сиропу заваріть цукор та тертий шоколад на паровій бані та змастіть ним медові коржі. Задекоруйте медівник шоколадним сиропом зверху та по краях.

Смачного!

Є перевірений метод! Горох розвариться за лічені хвилини - секрет для господинь

субота, 25 жовтень 2025, 11:22

Страви з горохом є дуже популярними в Україні. Щоб суттєво скоротити час варіння гороху (до 10−15 хвилин), його необхідно правильно підготувати, уникаючи двох поширених помилок: недостатнього промивання та замочування у холодній воді, пише ТСН, передаю...

Є секрет! Як правильно і скільки хвилин смажити гриби, щоб вони не стали кашею, а були хрусткими

субота, 25 жовтень 2025, 10:30

Осінь - сезон смачних і ситних грибів. Дуже важливо при приготуванні - знати не тільки послідовність дій, а й як правильно смажити гриби, щоб вони не горіли і не перетворилися на кашу, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться корисними по...