Смаколики патріотів: Медівник з шоколадом за давнім рецептом родини Івана Франка

Якщо ви хочете відтворити вигляд медівника тих часів, печіть солодкий смаколик у прямокутному деко...

Рецепти дружини видатного українці Івана Франка Ольги після виходу у світ в кулінарній книзі “Практична кухня” 1929 року стали дуже популярними. Їх зачитували до дірок, адже кожна галицька господиня вважала за необхідне мати її на своїй кухні, передають Патріоти України з посиланням на Смачно 24.

Пропонуємо вам приготувати медівник з шоколадом за давнім українським рецептом з покроковою інструкцією. Випікайте медівник в круглій формі та подавайте до столу. Так, ваш медівник виглядатиме сучасно. Якщо ви хочете відтворити вигляд медівника тих часів, печіть солодкий смаколик у прямокутному деко. Гайда готувати разом!

Інгредієнти

для медівника
  • Гвоздиказа смаком
  • Духмяний перецьза смаком
  • Мелена корицяза смаком
  • Мигдаль200 г
  • Борошно пшеничне600 г
  • Мед1 1/2 склянки
  • Цукор400 г
  • Тепла вода10 г
для сиропу
  • Цукор600 г
  • Чорний шоколад200 г

Рецепт приготування

1. Попередньо замочіть мигдаль на 8-12 годин. Просушіть його паперовим рушником та підсмажте на сухій сковорідці. Подрібніть в блендері до консистенції крихти.

2. Розведіть цукор з теплою водою в каструлі, домішайте до нього мед та зваріть в каструлі з додаванням соди, кориці, гвоздики та духмяного перцю. Всипте подрібнений мигдаль та ретельно перемішайте всі інгредієнти.

3. Зніміть каструлю з вогню, всипте в суміш борошно, розмішайте та замісіть тісто на дошці.

4. Розігрійте духовку до 170 градусів та випікайте медові коржі, в змащеній маслом формі, до готовності.

5. Для густого сиропу заваріть цукор та тертий шоколад на паровій бані та змастіть ним медові коржі. Задекоруйте медівник шоколадним сиропом зверху та по краях.

Смачного!

Якщо часу зовсім обмаль: Як швидко замаринувати шашлик

субота, 12 червень 2021, 14:45

Шашлик, як правило, потрібно маринувати не менше двох годин, але бувають ситуації, коли навіть цього часу немає. Експерти поділилися простими способами, як прискорити цей процес, але при цьому не зіпсувати м'ясо. Просто додайте в нарізане м'ясо ці інгр...

Науковці визначили дієти, котрі можуть врятувати організм від коронавірусу

субота, 12 червень 2021, 8:55

Рослинні та рибні дієти можуть допомогти знизити ймовірність розвитку COVID-19 – як помірної, так і важкої форми цього захворювання. Такого висновку дійшли американські вчені, вивчивши дані про 2884 перехворілих на коронавірус лікарів і медсестер, які ...