Назві страва завдячує французькому регіону Дофіне, який традиційно належав дофінам – спадкоємцям французького престолу. Запечена під сиром картопля набуває сирно-вершкового смаку та апетитної скоринки. Також вона приправлена тонким ароматом часнику та мускатного горіха, передають Патріоти України.
Щоб приготувати картоплю під сиром по-французьки знадобиться:
Кількість продуктів розрахована на 5 порцій.
Спочатку потрібно почистити картоплю, адже часточки повинні бути здоровими та красивими, і бажано однакового розміру.
Нарізати картоплю потрібно тоненькими кружальцями (2-3 мл завтовшки).
Потім потрібно натерти на тертці твердий сир. Далі в миску влити склянку молока, додати одне яйце, 3/4 тертого сиру, мускатний горіх і спеції (на власний смак). Потім усі інгредієнти добре перемішати.
Форму, в якій готуватиметься картопля – дофіне, потрібно добре натерти часником і змастити вершковим маслом. Коли форму підготовите, покладіть туди картоплю.
Укладати краще починати з середини, а потім рухатися по спіралі, доки заповниться вся форма.
І останній штрих – рівномірно залити картоплю сирно-молочною сумішшю, а зверху посипати тертим сиром, що залишився, і покладіть кілька шматочків вершкового масла. Форму потрібно поставити в заздалегідь розігріту до 200 ° С духовку і запікати 40-45 хвилин.
Стан крові безпосередньо впливає на роботу всього організму, особливо серцево-судинної системи. "Густа" кров, або кров з підвищеною в'язкістю, гірше циркулює судинами, що збільшує ризик утворення тромбів, інфарктів та інсультів. Які продукти провокують...
11 квітня за новим стилем вшановують пам'ять священномученика Антипа Асійського, мученика Мартиніана і святого Калініка Черніцького. За старим стилем у сьогодні згадують священномученика Марка, єпископа Арефусійського. У народі свято 11 квітня було від...