
Назві страва завдячує французькому регіону Дофіне, який традиційно належав дофінам – спадкоємцям французького престолу. Запечена під сиром картопля набуває сирно-вершкового смаку та апетитної скоринки. Також вона приправлена тонким ароматом часнику та мускатного горіха, передають Патріоти України.
Щоб приготувати картоплю під сиром по-французьки знадобиться:
Кількість продуктів розрахована на 5 порцій.
Спочатку потрібно почистити картоплю, адже часточки повинні бути здоровими та красивими, і бажано однакового розміру.
Нарізати картоплю потрібно тоненькими кружальцями (2-3 мл завтовшки).
Потім потрібно натерти на тертці твердий сир. Далі в миску влити склянку молока, додати одне яйце, 3/4 тертого сиру, мускатний горіх і спеції (на власний смак). Потім усі інгредієнти добре перемішати.
Форму, в якій готуватиметься картопля – дофіне, потрібно добре натерти часником і змастити вершковим маслом. Коли форму підготовите, покладіть туди картоплю.
Укладати краще починати з середини, а потім рухатися по спіралі, доки заповниться вся форма.
І останній штрих – рівномірно залити картоплю сирно-молочною сумішшю, а зверху посипати тертим сиром, що залишився, і покладіть кілька шматочків вершкового масла. Форму потрібно поставити в заздалегідь розігріту до 200 ° С духовку і запікати 40-45 хвилин.
У світі, де самопізнання стає дедалі важливішим, психологічні тести допомагають краще зрозуміти власні емоції, реакції та способи мислення. Подібні завдання не лише розважають, а й дають змогу побачити себе з іншого боку. Якщо ви готові до цього, дивіт...
Банани - один із найпопулярніших фруктів у світі. Вони багаті на калій, магній, вітаміни та клітковину, що робить їх корисними для серця, шлунка та нервової системи. Але навіть у такому звичному продукті є свої нюанси, передають Патріоти України. Позит...