Смакота! Як приготувати картоплю по-французьки, запечену під сиром

Назві страва завдячує французькому регіону Дофіне, який традиційно належав дофінам – спадкоємцям французького престолу. Запечена під сиром картопля набуває сирно-вершкового смаку та апетитної скоринки. Також вона приправлена тонким ароматом часнику та мускатного горіха, передають Патріоти України.

Подробиці

Щоб приготувати картоплю під сиром по-французьки знадобиться:

  • картопля – 1 кг
  • яйце – 1шт
  • молоко – 200 мл
  • сир твердих сортів -200 г
  • часник – 1 крупний зубчик
  • вершкове масло – 3 ст. л
  • мелений мускатний горіх – 1/3 ч. л
  • перець

Кількість продуктів розрахована на 5 порцій.

Спочатку потрібно почистити картоплю, адже часточки повинні бути здоровими та красивими, і бажано однакового розміру.

Нарізати картоплю потрібно тоненькими кружальцями (2-3 мл завтовшки).

Потім потрібно натерти на тертці твердий сир. Далі в миску влити склянку молока, додати одне яйце, 3/4 тертого сиру, мускатний горіх і спеції (на власний смак). Потім усі інгредієнти добре перемішати.

Форму, в якій готуватиметься картопля – дофіне, потрібно добре натерти часником і змастити вершковим маслом. Коли форму підготовите, покладіть туди картоплю.

Укладати краще починати з середини, а потім рухатися по спіралі, доки заповниться вся форма.

І останній штрих – рівномірно залити картоплю сирно-молочною сумішшю, а зверху посипати тертим сиром, що залишився, і покладіть кілька шматочків вершкового масла. Форму потрібно поставити в заздалегідь розігріту до 200 ° С духовку і запікати 40-45 хвилин.

Все просто! Як зробити вінегрет смачнішим за допомогою сьомги

понеділок, 16 грудень 2024, 19:14

Беріть собі на озброєння – додайте до багатьма улюбленого вінегрету сьомгу, і смакуйте з користю, передають Патріоти України. Для приготування нам знадобиться:. Приготування:. Можна не обмежуватися цим переліком інгредієнтів, і додати щось своє, наприк...

Смакота! Як приготувати картоплю по-французьки, запечену під сиром

понеділок, 16 грудень 2024, 18:13

Назві страва завдячує французькому регіону Дофіне, який традиційно належав дофінам – спадкоємцям французького престолу. Запечена під сиром картопля набуває сирно-вершкового смаку та апетитної скоринки. Також вона приправлена тонким ароматом часнику та ...