Смакота! Як приготувати пшоняну кашу без гіркоти і довгої метушні

Пшоняна каша – смачна та корисна страва, яка незаслужено відійшла на другий план. У пшоні міститься багато білка, фосфору, фолієвої кислоти, калію та цинку, йоду та натрію. Пшоняна каша, якщо її правильно приготувати, має чудовий смак, передають Патріоти України.

Як смачно приготувати пшоняну кашу

Кашу приготувати нескладно. Готове блюдо має легку гіркуватість, яка подобається не всім. Скористайтеся простими порадами, щоб приготувати не тільки корисну, але й смачну пшоняну кашу швидко і без особливих клопотів біля плити.

Береться склянка крупи, пшоно перебирається від можливих сторонніх забруднень, промивається в друшляку під проточною холодною водою.

Готується каструля для варіння крупи та вода 1,5 літра. Доводиться до кипіння, і каша вариться на слабкому вогні 4 хвилини, щоб вийшла вся гіркота.

Вода зливається через друшляк і підігрівається 3 склянки молока, з’єднується з крупою. Вариться каша приблизно 5-7 хвилин на слабкому вогні, щоб молоко не пригоріло.

Страва солиться по смаку, додається цукор, і каша проварюється кілька хвилин до повної готовності.

Знімається з вогню, каструля накривається кришкою і відставляється на 10-15 хвилин.

У кашу додається вершкове масло, перемішується, страва готова – можна подавати та дегустувати.

Джерело: ПростоВей

Ви бачите цього хижака? Сніжний барс ховається на фото - знайти його можуть лише найуважніші

вівторок, 15 липень 2025, 23:10

На перший погляд здається, що перед вами - звичайний гірський схил. Але уважніше придивіться: на цьому фото заховався сніжний барс, що крадеться до своєї здобичі, передають Патріоти України. Завдяки своїй плямистій сірій шерсті з білим животом, "привид...

Не робіть помилок! У каструлі з якого металу категорично не можна варити варення

вівторок, 15 липень 2025, 19:05

Плануєте варити варення? Оберіть правильний посуд - інакше замість корисної солодкої смакоти отримаєте отруйну суміш, передають Патріоти України. . Під час варіння фруктів виділяється кислота, яка вступає в реакцію з алюмінієм. У результаті утворюютьс...