Смакота! Як приготувати пшоняну кашу без гіркоти і довгої метушні

Пшоняна каша – смачна та корисна страва, яка незаслужено відійшла на другий план. У пшоні міститься багато білка, фосфору, фолієвої кислоти, калію та цинку, йоду та натрію. Пшоняна каша, якщо її правильно приготувати, має чудовий смак, передають Патріоти України.

Як смачно приготувати пшоняну кашу

Кашу приготувати нескладно. Готове блюдо має легку гіркуватість, яка подобається не всім. Скористайтеся простими порадами, щоб приготувати не тільки корисну, але й смачну пшоняну кашу швидко і без особливих клопотів біля плити.

Береться склянка крупи, пшоно перебирається від можливих сторонніх забруднень, промивається в друшляку під проточною холодною водою.

Готується каструля для варіння крупи та вода 1,5 літра. Доводиться до кипіння, і каша вариться на слабкому вогні 4 хвилини, щоб вийшла вся гіркота.

Вода зливається через друшляк і підігрівається 3 склянки молока, з’єднується з крупою. Вариться каша приблизно 5-7 хвилин на слабкому вогні, щоб молоко не пригоріло.

Страва солиться по смаку, додається цукор, і каша проварюється кілька хвилин до повної готовності.

Знімається з вогню, каструля накривається кришкою і відставляється на 10-15 хвилин.

У кашу додається вершкове масло, перемішується, страва готова – можна подавати та дегустувати.

Джерело: ПростоВей

ТОП-3 хитрощі, які дозволять покращити смак гречаної каші

неділя, 22 грудень 2024, 23:10

Гречана каша сама по собі є дуже смачним гарніром, проте завжди можна покращити смак страви. Для цього спробуйте просто додати до рецепту деякі незвичні інгредієнти, передають Патріоти України. За допомогою яких продуктів можна покращити смак гречаної ...

А ви це знали? Чому черв'яки вилазять на дорогу під час дощу

неділя, 22 грудень 2024, 19:07

У дощовий день на тротуарах і дорогах можна побачити багато дощових черв’яків. Але що змушує черв’яків виповзати з безпечного ґрунту під час дощу? Є версія, що хробаки випливають на поверхню, щоб не потонути у своїх норах. Але це не так. Останнє дослід...